У Трускавці дешево продають фешенебельний санаторій

Новини 17 Грудня, 2018 458

Санаторій "Женева". Фото: ukrwesttour.com.ua

Торги призначені на 28 грудня

ТОВ “Трускавецьінвест” виставив на аукціон санаторій “Женева”, вартість якого може бути знижена до 2,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як зазначається у повідомленні, ТОВ «Трускавецьінвест» виставив на аукціон, який стартує 28 грудня, санаторно-курортний комплекс “Женева” за 223,1 млн грн з можливістю пониження початкової вартості майна до кроку аукціону, який складає 2,2 млн грн.

Однак, за інформацією Нацбанку цьогоріч ринкова вартість нерухомості санаторію склала 261,6 млн грн.

«Національний банк стурбований ситуацією навколо продажу майна санаторно-курортного комплексу “Женева”, який належить ТОВ “Трускавецьінвест”. Це товариство у 2013 році передало комплекс та земельну ділянку в заставу АТ “Єврогазбанк”, після чого банк передав майнові права на цю заставу Національному банку під кредит рефінансування.

У 2018 році ринкова вартість нерухомого майна, що входять до складу комплексу “Женева”, склала 261,6 млн грн (в т.ч.: 244, 6 млн грн – вартість нерухомості, 17 млн грн – земельної ділянки) за внутрішньою оцінкою НБУ.

Проте, за інформацією Національного банку, арбітражний керуючий та ліквідатор комплексу такої оцінки вартості майна боржника не здійснював. Натомість на торгах, призначених на 28 грудня цього року, він визначив стартову ціну нерухомого майна ТОВ “Трускавецьінвест” – 223,1 млн грн з можливістю пониження початкової вартості майна до кроку аукціону, який складає 2,2 млн грн.

Тобто у результаті торгів комплекс, який за оцінками НБУ коштує 261,6 млн грн, може бути проданий всього за 2,2 млн грн.», – зазначається у повідомленні НБУ.

Довідка.  Санаторій Женева – це універсальний комплекс, який складається з 4 корпусів готелю із загальним номерним фондом в 344 номери. В готелі санаторію є  один з найбільших SPA центрів в Україні площею 7000 м кв.

 

Коментарі