Новини

У Тернопільській області можуть закрити музей АТО

Волонтерський центр штабу національного спротиву і музей АТО у Збаражі має продовжувати працювати. Міська влада та державне підприємство «Укрпошта» мають відмовитися від планів продажу приміщення, де нині працює центр. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина у відеозверненні, яке розміщено на її сторінці у Фейсбук, пише Четверта студія.

Депутатка наголосила, що війна Росії проти України продовжується, росіяни окупували частину нашої території і продовжують вбивати наших захисників. «Тому наша спільна допомога є критично необхідною. Кожна копійка, кожна річ, яку можуть потребувати наші військові – все це необхідно», – зауважила Софія Федина.

Вона додала: «Коли у нас тотальна зрада і свавілля у найвищих ешелонах влади, саме волонтери і жертовні люди, які не відступають – зможуть прикрити нашу армію і дати можливість нашим хлопцям і дівчатам далі боротися за українську державність».

За її словами, цей волонтерський центр виселяють, бо є наміри продати приміщення, де він працює: «Укрпошта», так само як і кілька років тому у Львові, вирішила – а навіщо волонтерський центр. І зараз є принциповим питання з одного боку зберегти цей волонтерський центр, а з іншого боку показати, що волонтери, армія, народ єдині. І якщо немає допомоги армії, то не буде України».

«У мене є величезне прохання до міської влади Збаража і до підприємства «Укрпошта» – ви можете заробляти гроші, ви можете робити багато речей, але якщо ви сьогодні підтримайте тих, хто підтримує Україну і вкладетеся у виховання молодого покоління і гарантування безпеки, вам буде вічна вдячність і пошана. Будьте людьми і будьте патріотами, і зробіть все можливе, щоб праця не була марною», – каже в зверненні Федина.

В свою чергу, голова волонтерського центру, батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк наголосив на важливості збереження приміщення, де розташований центр. «Війна – це не тільки на фронті, війна і тут – у головах, у серцях людей. Ми повинні це розуміти… Прошу вас підтримки і прошу, щоб цей центр залишився. Це допомога бійцям і вони будуть бачити, що у них надійний тил», – сказав він.

Волонтер Збройних сил України Христина Феціца також закликала зберегти цей центр національного супротиву у Збаражі: «Цей волонтерський центр на чолі з Володимиром Голоднюком надзвичайно велику допомогу надає для нашої перемоги. Ми повинні разом підтримати його, щоб цей штаб був тут і продовжував працювати».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

24 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 день тому