У Суркіса заявили, що нардеп лікується в Польщі, а годинники залишив помічнику

Новини 23 Квітня, 2022 138

У Суркіса заявили, що нардеп лікується в Польщі, а годинники залишив помічнику

Народний депутат і один із президентів ФК “Динамо” Григорій Суркіс виїхав у встановленому законом порядку на лікування до Польщі, заявила його пресслужба.

Про це пише Четверта студія з посиланням на УП.

“У перерві між пленарними засіданнями Верховної Ради на час Великодніх свят Григорій Суркіс виїхав автомобілем за межі України. Мета заздалегідь запланованої поїздки – лікування”, – повідомила прес-служба нардепа.

“Українська правда” повідомляла, що 22 квітня Григорія Суркіса затримували на державному кордоні під час спроби залишити Україну й вивезти через “зелений коридор” 13 годинників без внесення їх до декларації.

Пресслужба Суркіса зазначила, що під час перетину кордону в народного депутата були його особисті речі, зокрема годинник, задекларований Суркісом, що відображено у відповідних реєстрах на сайті НАЗК.

“Після висловлених зауважень з боку представників Митної служби Григорій Суркіс передав годинник своїм помічникам, які залишилися в Україні. Сам народний депутат у встановленому законом порядку виїхав до Польщі”, – повідомила прес-службу Суркіса.

Державна митна служба України тим часом підтвердила інформацію “Української правди” про інцидент із затриманням на кордоні з Польщею та 13 годинників, хоч і не називає імені Суркіса.

 

“Після складання картки відмови у прийнятті митної декларації, громадянин повернувся на територію України і через деякий час заїхав повторно на пункт пропуску, обравши при цьому “зелений коридор”, чим засвідчив, що не має речей, які відповідно до закону підлягають обов’язковому декларуванню.

Після проходження прикордонно-митного контролю, в ході якого було проведено огляд транспортного засобу і речей чоловіка і підтверджено відсутність речей, заборонених для вивозу, він виїхав з України”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: