Новини

У США вперше за майже 70 років стратили жінку на федеральному рівні

Ліза Монтгомері – єдина ув’язнена жінка, яка перебуває у федеральній камері смертників у США, – страчена за вбивство.

Як пише “Четверта студія”,  про це повідомляє BBC Україна.

Вона отримала смертельну ін’єкцію у в’язниці в місті Терре-Хаут, штат Індіана, після того, як Верховний суд США зняв страту в останню мить.

Справа привернула увагу, оскільки її адвокати стверджували, що вона була психічно хворою і в дитинстві зазнала серйозних знущань.

52-річний чоловік задушив вагітну жінку, перш ніж вирізати та викрасти її дитину в штаті Міссурі в 2004 році.

Її жертва, 23-річна Боббі Джо Стінетт, кровоточила до смерті, але її дитина була благополучно виздоровлена ​​і повернута до сім’ї.

Монтгомері – перша ув’язнена жінка-федеральна особа, яку уряд США за 67 років забив.

За словами свідків, жінка, яка стояла поруч з Монтгомері під час страти, зняла маску з особи ув’язненого та запитала її, чи не має останніх слів. Монтгомері відповів “ні” і більше нічого не сказав.

Її визнали мертвою о 01:31 (06:31 за Грінвичем). Адвокат Монтгомері Келлі Генрі заявила, що кожен, хто брав участь у страті, “повинен відчувати сором”.

“Уряд нічим не зупинився у своєму завзятті, щоб убити цю пошкоджену та брехливу жінку”, – сказала вона у заяві. “Страта Лізи Монтгомері була далека від справедливості”.

Вона вбила 23-річну Сіннет в місті Скідмор, штат Міссурі, після того, як подружилася з вагітною жінкою в Інтернеті через спільну любов до собак. Під’їхавши до будинку Сіннетт, Монтгомері здолав вагітну жінку, задушив її шматком мотузки та вирізав дитину з її лона.

Поліція виявила, що Монтгомері притискає новонароджену дівчинку, яку, як вона стверджувала, народила напередодні. Після того як її історія розпалася, вона зізналася у вбивстві.

Її визнали винною у злочині в 2007 році. Наступного дня її засудили до смертної кари.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

В Україну приїхали польські нардепи

Про що говорили

1 годину тому

На Львівщині фермерським господарствам виділили 1,4 млн грн

рішення підтримала обласна комісія із визначення одержувачів пільгових кредитів суб’єктам підприємництва, серед засновників яких є…

3 години тому

Шмигаль наполягає на економічному бронюванні

Нардеп розповів подробиці

3 години тому