Новини

У Садового знову хочуть дотувати комунальне АТП (ВІДЕО)

За час обмеження кількості пасажирів в одному транспортному засобі, яке було запроваджено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, комунальні перевізники Львова вже отримали збитки на суму 9 млн грн. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, у квітні ці збитки можуть становити 20−25 млн грн.

Тому, для забезпечення життєдіяльності міста і належного перевезення пасажирів, з міського бюджету необхідно буде виділяти додаткові кошти для дотування ЛК АТП № 1 і ЛКП «Львівелектротранс».

«Сьогодні вихід на маршрути автобусів АТП № 1 становить 55%, приватних перевізників — 37%, а електротранспорт — трамваї і тролейбуси, практично 100% на маршрутах. У зв’язку з тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, в одному транспортному засобі має перевозитися не більше 10 осіб, то дохід підприємств різко зменшився — у 2−3 рази, в порівнянні з періодом до карантину”, – повідомила Маруняк.

Вона додала, що місто щодня моніторить, скільки коштів від перевезення пасажирів поступає на підприємства. Минулого тижня були дні, коли дохід впав у три рази, у п’ять разів, на вихідних сума коштів від продажу квитків зменшилася в 10 разів.

Відповідно наші комунальні підприємства АТП № 1 і ЛКП «Львівелектротранс» за 11 днів мають збитки 9 млн грн. Якщо говорити про прогнозовані збитки у квітні, бо до 24 квітня продовжено карантин, то вони можуть становити 20−25 млн грн.

Що означають ці збитки для підприємств? Найперше, вони не мають коштів, щоб ремонтувати транспорт, щоб ремонтувати свої мережі, колії, а в майбутньому може виникнути проблема і з виплатою заробітної плати.

“Тому АТП № 1 і «Львівелектротранс» необхідно буде дотувати. Необхідно буде, щоб місто виділило додаткові кошти, щоб транспорт міг їздити. Якщо цього не зробити, то матимемо серйозні проблеми в їх роботі”, — повідомила Ірина Маруняк.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщину залетіло 12 ракет

Офіційна інформація

30 хв. тому

Зеленський прокоментував ракетний удар по Україні

Масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій…

33 хв. тому