Новини

У Садового виступили проти містобудівної реформи Зеленського

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач закликав народних депутатів України не підтримувати законопроєкт № 5655, який, за його словами, обмежить децентралізацію містобудівної сфери та права місцевого самоврядування, а відтак може призвести до хаотичної забудови.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Цього понеділка законопроєкт № 5655 пройшов профільний комітет Верховної Ради, і на четвер заплановано його винесення у сесійну залу для розгляду у другому читанні. Вірогідність прийняття дуже висока, тому змушений бути максимально відвертим і навіть різким в оцінках.

Якщо дуже коротко, то цей закон – злочин проти майбутнього України. У законопроєкті на понад 300 сторінок немає жодного пункту про відбудову країни. Жорстко, швидко, безконтрольно забудувати – так виглядає мета цієї містобудівної псевдореформи. Чому псевдо? Тому що цей документ – відвертий лобізм великих забудовників», – пояснив Любомир Зубач.

Він додав, що раніше цей законопроєкт визнали корупціогенним, до того ж, його не підтримують Асоціація міст України та Національна спілка архітекторів України.

«Національне агентство боротьби з корупцією визнало цей законопроєкт корупціогенним. І це саме та ситуація, коли, прикриваючись боротьбою з корупцією, хочуть створити найбільшу лобістсько-корупційну схему воєнної доби України.

Для того, щоб зрозуміти, кому це вигідно, треба подивитися, хто все це підтримує. Асоціація міст України та Національна спілка архітекторів України – категорично проти! Зате “за” усі асоціації забудовників.

Як заступник міського голови Львова, а раніше народний депутат України 8-го скликання, знаю з середини сферу місцевого самоврядування, розумію специфіку роботи парламенту. Тому звертаюся до чинних парламентарів з проханням: не дайте себе обманути хибною мотивацією і використати в корисливих цілях будівельного лобі, не допустіть обмеження повноважень місцевого самоврядування і передачі функцій приватним структурам», – акцентував посадовець.

 

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

2 години тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

14 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

15 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

15 години тому