У Садового відхрестились від самовільних прибудов у центрі Львова (ФОТО)

Новини 04 Жовтня, 2020 663

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

У Львові мешканці роблять самовільні прибудови до житлових будинків в історичному центрі міста.

Як пише «Четверта студія», на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ надійшло звернення від жителів вулиці Івана Рутковича про самовільне захоплення території жителями однієї із квартир, які забудували частину прибудинкової території.

«На зауваження сусідів реагують агресивно і обіцяють продовжити забудовувати прибудинкову територію опираючись на «зв‘язки», завдяки яким їм не потрібен на це дозвіл. Вони не приховують факт підкупу екоінспекції»,- зазначається у тексті звернення на «Гарячу лінію міста Львова» Viktory Violet.

У відповіді на дане звернення, адміністратор «Гарячої лінії міста Львова» відповів, що «як повідомили у Державній архітектурно-будівельній інспекції м. Львова, постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2020р. №219 зупинено дію постанови КМУ від 23.05.2011р. №553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю. Відтак, Інспекція позбавлена можливості проводити перевірки».

«Мешканці квартири на першому поверсі вул. Рутковича, 6 самовільно захопили і забудували частину прибудинкової території, яка їм, звісно, не належить. Ні з ким з мешканців будинку це узгоджено не було. Добудова не лише є незаконною, але й псує фасад старого австрійського будинку. На зауваження сусідів реагують агресивно і обіцяють продовжити забудовувати прибудинкову територію опираючись на «зв‘язки», завдяки яким їм не потрібен на це дозвіл. Вони не приховують факт підкупу екоінспекції. До прибудинкової території також належить сад, у якому, за словами власників квартири, вони планують вирубати абсолютно здорові дерева (горіхи)», – зазначається у тексті звернення на «Гарячу лінію міста Львова» Viktory Violet.

 

Коментарі

Позначки: , ,