У Росії масово затримують учасників “Артподготовки”

Новини 05 Листопада, 2017 19

Спецпризначенці на вулицях Москви

Анонсовану опозиціонерами “революцію” в Москві та Санкт-Петербурзі жорстоко придушила поліція

У Росії відбулися масові затримання учасників акції “Артподготовка”, які мали намір висловити незгоду з політикою чинного керівництва РФ. Лідер руху, опозиціонер В’ячеслав Мальцев призначив на 5 листопада масштабну акцію протесту, яку назвав референдумом зі зміни влади в Росії.3 листопада ФСБ заявила про затримання кількох активістів, які нібито планували 5 листопада напад на поліцейських і підпали. Активістів руху затримували у Москві, Красноярську, Краснодарі, Казані, Самарі, Саратові і Томську. Проти них відкрили справи за статтями різної тяжкості – від публічної лайки до підготовки підриву ЛЕП, – повідомляє BBC.
Сьогодні на Манежній площі в центрі Москви, за даними прес-служби управління МВС РФ у Москві, затримали понад 263 особи.

Арешти на Манежній площі

У Петербурзі поліція оголосила контртерористичну операцію, затримали кілька людей, повідомляє “Эхо Москвы”. За його даними, біля Смольного затримали двох осіб.

Затриманий у Санкт-Петербурзі

“Знайшли революціонера. Обшукують. Знайшли піротехніку, протигаз, маску … Вилучають сокиру. … Ще одного революціонера затримали. Притисли обличчям до стіни. Чисто за зовнішній вигляд”, – зазначає журналіст видання.
Ілюстрація: ТАСС, Фонтанка

Коментарі

Позначки: ,