Новини

У польських містах можуть відкрити українські молодіжні центри

На вихідних молодіжна рада при Львівській ОВА побувала з робочим візитом у Польщі та поспілкувалась з представниками Краківської та Жешувської молодіжних рад про подальшу співпрацю. Одним з її напрямків може стати створення молодіжних просторів для української молоді у цих містах. Такі центри стануть місцем гуртування, ідей та розвитку.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише «Четверта студія».

Учора молодь зустрілася з керівником управління молоді та спорту Львівської ОВА, аби обговорити подальші кроки для реалізації такого задуму.

«Ми знаємо, що з початку повномасштабної війни прихисток у Польщі знайшли понад 3 мільйони українців. Третина з них – це молодь, люди віком від 14 до 35 років. Чимало освітніх закладів сусідньої країни стали місцем навчання для українських молодих людей. Наші друзі-поляки чи німці, чи з будь-яких інших держав забезпечують базові потреби людей, які були змушені тікати від війни, та ніхто не відміняв бажання бути у спільноті, спілкуватись з близькими тобі по духу людьми та робити щось корисне для свого народу. Власне ці простори можуть стати місцем єднання наших людей», – зазначає керівник управління Роман Хім’як.

Згідно даних Союзу Польських метрополій,  значна частка українців, що знайшли прихисток у Польщі, проживає у 12 найбільших містах країни, тому управління спільно з молодіжною радою ставить собі амбітну ціль, щоб в кожному з цих мегаполісів з’явився осередок, де молодь з України відчуватиме себе удома.

До слова, центри можуть стати платформою для взаємодії не лише молоді, яка знайшла прихисток у Польщі, а й у сусідніх європейських державах. Цьогоріч, до прикладу, таким заходом стане традиційний Всеукраїнський фестиваль молоді, ініційований Комісією у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви «Вітер на-Дії», який відбудеться у треті вихідні  вересня у Кракові.

По завершенні війни такі простори можуть слугувати місцем єднання українців, що продовжать здобувати освіту за кордоном та платформою для подальшої молодіжної співпраці між Україною та Польщею.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра
Tags: Польща

Recent Posts

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

3 години тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

4 години тому

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

6 години тому