Новини

У Польщі виявили фабрику з виготовлення сигарет

Державна прикордонна служба України продовжує співпрацю з міжнародними правоохоронними органами, направлену на протидію транскордонній злочинності.

Про це пише прес-служба ДПСУ.

Одну з таких операцій з виявлення нелегальної фабрики, на якій виготовлялися сигарети, було проведено днями, наприкінці листопада, спільною міжнародною групою у складі представників Державної прикордонної служби України, Прикордонної служби Польщі, МВС Республіки Молдова та Європолу у промисловій зоні, що розташована у Великопольському воєводстві Республіки Польща. Заходи проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області спільно зі Слідчим управлінням Національної поліції в Одеській області.

В результаті, на нелегальному підприємстві в одному з приміщень виявлено 9 громадян України та 5 громадян Республіки Молдова. Також під час обшуку виявлено 13 тонн тютюну та понад 1 тисячу ящиків сигарет, які були запаковані під відомі бренди. Сума оцінки виявленої у Польщі продукції складає понад 2 мільйони євро.

З пояснень громадян України стало відомо, що організатори незаконної оборудки обіцяли їм легальне працевлаштування, проте після прибуття на територію Польщі забрали в них особисті речі, заборонили телефонувати близьким та повідомляти своє місцезнаходження. Згодом їх відвезли на територію вказаної фабрики, де тримали в окремому приміщенні понад місяць. Окрім цього, для контролю за ними було встановлено відеоспостереження та визначено дві особи, які цілодобово знаходились на території нелегальної фабрики. В результаті, їм довелося працювали у дві зміни по 7 чоловік. За одну зміну дані особи виготовляли понад 100 ящиків сигарет.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

6 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

6 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

8 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

11 години тому