Політичні сили, які увійдуть до складу нового парламенту, повинні сповідувати проєвропейські та євроатлантичні цінності, – про це перший заступник голови Верховної Ради України, кандидат в народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко сказала у прямому ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.   

«Дуже шкода, що демократичні партії не змогли йти спільним списком на ці парламентські вибори. Але я ще раз хочу закликати демократичні партії, усвідомлюючи, що майбутня коаліція, багато в чому буде визначатися мажоритарниками – зробити все для того, аби реваншу не дати шансу пройти по мажоритарним округам», – наголосила Ірина Геращенко.

«Партія «Європейська Солідарність» днями провела з`їзд і підтримала кандидатів, які йдуть самовисуванням і при цьому сповідують проєвропейські та євроатлантичні цінності. І ми закликаємо наших партнерів підтримати наших мажоритарників, – особливо тих,  які вперше балотуються до парламенту. Це наші військові, волонтери. Особливо на Сході України, де вони в дуже непростих умовах йдуть до парламенту», – зазначила Геращенко.

«Дуже важливо, аби ті політичні сили, які зайдуть до наступної Ради, мали принципи і цінності, щоб це були ідеологічні партії, а не одноразові проекти, які, як серветки, використали і викинули через п`ять років», – переконана парламентар.

Вона також наголосила на тому, що в наступному парламенті повинно бути якомога менше популізму: «Сьогодні ми чуємо багато заяв людей, які до виборів говорять одне, після виборів буде зовсім інше. Не треба боятися говорити правду і відстоювати її».

«Ми можемо займати різні позиції, але назовні маємо грати однією командою. Так, як це відбувається в ПАРЄ. Така позиція – це позиція державників. Неприпустимо, коли сьогодні віце прем`єр-міністра з європейської інтеграції, через те що вона з іншої політичної сили не пускають на саміт. Це ж не Іванну не пускають, це не пускають посаду віце-прем’єра з європейської інтеграції. Однозначно – це послаблює українські позиції. Мені хотілося, аби в наступному парламенті були державники, у яких інтереси держави перевищували дріб’язковість – і тоді ми переможемо», – наголосила Ірина Геращенко.