Новини

У нас ще немає візового режиму з РФ: Данілов пояснив, як пропагандистку Овсяннікову впустили в Україну

Російську пропагандистку Марину Овсяннікову впустили на територію України, адже в українському законодавстві немає заборони на перетин кордону жінок з паспортами РФ

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, якби на Овсяннікову не звертали увагу, то вона б не приїжджала в Україну.

“Вона відвідала Україну. І що? Якби ви не звертали на неї увагу, вона б і не відвідала Україну. Якщо вона має паспорт РФ і якщо вона жінка, вона може в’їхати в нашу країну. У нас ще немає візового режиму з РФ. Але я би дуже хотів, щоб він у нас з’явився. Це було б справедливо. Щоб ми розуміли, хто може приїхати до нашої країни”, – сказав Олексій Данілов.

14 березня редакторка російського Першого каналу вибігла в ефір з антивоєнним плакатом.

Перед цим вона записала відео з закликом виходити на протести. На плакаті був напис: “Ні – війні, зупиніть війну. Не вірте пропаганді, тут вам брешуть. Росіяни проти війни”. Вона також вигукувала: “Ні – війні і зупиніть війну”.

31 травня у Києві анонсували та скасували захід з російською пропагандисткою Овсянніковою, яка закликала зняти санкції з РФ.

1 червня Ректора КНУ ім. Шевченка просили організувати зустріч Овсяннікової з майбутніми журналістами – в університеті відмовили.

4 червня Овсяннікова приїхала до Одеси.

Центр протидії дезінформації при РНБО вважає ексредакторку російського пропагандистського Першого каналу Марину Овсяннікову агентом впливу російської пропаганди.

 

Коментарі

Олег Довганик