У місті Львові відсьогодні послаблюється карантин: що та за яких умов дозволяється мешканцям

Новини 11 Травня, 2020 978

Фото: Українська правда

8  травня відбулося чергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому прийняли ряд рішень стосовно послаблення карантинних заходів. Щоправда, через збільшення кількості підтверджених випадків коронавірусу, не всі рішення Кабміну будуть впроваджені у Львові.

Як пише «Четверта студія», про це під час брифінгу про підсумки комісії ТЕБ і НС розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми прийняли небагато позитивних рішень для львів’ян, тому прошу мешканців міста поставитись до них із розумінням.

Ми провели консультації з фахівцями — з імунологами, інфекціоністами. У всіх них є одна порада — треба відкривати парки і сквери для того, щоб мешканці могли більше фізично рухатися, гуляти на відкритому просторі.

Ми планували з 11 травня відкривати музеї, бібліотеки, але наразі це не виходить. Виняток ми робимо тільки для Музею народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького, «Території Терору» та Личаківського кладовища, адже це на відкритому повітрі.

Поки що ми не прийняли рішення стосовно перукарень, салонів краси і манікюрних салонів. Вони залишаються закриті. Також ми не відкриваємо візові центри. Окрім того, ми не прийняли рішення стосовно магазинів, які торгують одягом і взуттям. Рішення по цих об’єктах будуть прийматися 12 травня після аналізу епідеміологічної ситуації в місті та області.

Натомість, даємо добро на те, щоб з 11 травня могли працювати ті магазини, які продають промислову продукцію. Таким чином ми хочемо розвантажити великі мережі магазинів, щоб там не було скупчень людей.

Також ми дозволяємо працювати книгарням, але тільки за чітким регламентом: одна людина заходить, купляє книжки, виходить, тоді наступна.

Окрім того ми дозволяємо з 11 травня роботу літніх майданчиків і терас закладів харчування, але тільки за дуже жорстким протоколом: вимірювання температури, засоби індивідуального захисту, максимальне використовування одноразового посуду, тощо.

Про глобальне послаблення карантину зараз не йдеться. Лише відкритий простір, парки, сквери, випити каву на свіжому повітрі при дотриманні всіх норм. Але глобальне послаблення — поки ні.

12 травня у нас буде чергове засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Подивимося, яка буде динаміка, і тоді будемо приймати рішення, як діяти далі”, — розповів Андрій Садовий.

 

Як повідомили у Львівській ОДА, у зв’язку із збільшенням захворюваності на коронавірус, обласна комісія ТЕБ і НС зобов’язує продовжити карантин без пом’якшувальних заходів.

Як зазначається у повідомленні, 10 травня у зв’язку із зростанням кількості захворювань на коронавірус в області, відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС. За підсумками засідання прийнято рішення про продовження карантину без пом’якшувальних заходів до 15 травня.

«Враховуючи збільшення кількості хворих, а також летальні випадки від коронавірусу в області, комісія зобов’язує продовжити карантин до 15 травня. Відтак, ті послаблення, які були заплановані з 11 травня, будуть вводитися з 15»,- зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Нагадаємо, що Уряд прийняв рішення про послаблення карантину з 11 травня. 8 травня відбулося чергове засідання Обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на Львівщині. За результатами роботи Обласного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій прийнято рішення про те, що послаблення карантинних заходів у місті Львові можливе виключно за умови покращення епідеміологічної ситуації, що буде підтверджено Львівським обласним лабораторним центром.

На Львівщині за увесь час COVID підтверджено у 753 осіб. Заперечено у 2650 людей. Померло 20 осіб. Одужали від коронавірусної інфекції 152 людини.

Як повідомили 10 травня у прес-службі Львівської міської ради, рішення міського штабу про послаблення карантину наразі залишається в силі і рекомендацією Львівської ОДА  на даний час не скористаються.

Як повідомлялося, торгова галерея ТРЦ King Cross Leopolis з 11 травня відновлює роботу.

Коментарі

Позначки: , , , ,