Новини

У міських поліклініках Львова запрацюють центри психічного здоров’я

Управління охорони здоров’я Львова працює над створенням центрів ментального здоров’я. Зараз, у час війни, це особливо актуально, адже вчасна і належна підтримка фахівців допоможе людям подолати кризові стани і покращити психічне здоров’я.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«У Львові є загальна концепція розвитку психічного здоров’я до 2030 року. Зараз ми живемо в часі війни, люди страждають від впливу повітряних тривог, а наші воїни на передовій. Війна – це стрес, біль і втрати. За статистикою, в Україні кожен третій страждає від порушення психічного здоров’я. Пацієнт може навіть не розрізнити, що в нього є таке порушення, а сімейний лікар може розпізнати це і скерувати у центр ментального здоров’я», – пояснюють в міському управлінні охорони здоров’я.

У Львові вже діє два таких центри ментального здоров’я. Перший відкрили торік у консультативній поліклініці при лікарні святого Миколая (міській дитячій лікарні), що на вулиці Орлика. Зараз такий центр запрацював у 5-тій міській лікарні, що на вулиці Чупринки.  

До слова, у таких центрах фахівці проводять професійну діагностику психічного стану, цілісний розбір кожної клінічної ситуації, вибір найкращого методу лікування, консультації суміжних спеціалістів, індивідуальну та групову психотерапії тощо.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

4 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

9 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

13 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

22 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

22 години тому