Новини

У міськраді пообіцяли мешканцям району “Під Голоском” дороги та інженерні мережі

Сьогодні, 6 вересня, під час засідання Виконавчого комітету міськради, розглянули питання, яке ставили перед мерією мешканці району “Під Голоском”.

У результаті обговорень вирішили зобов’язати забудовників, які споруджують будинки на вул. Малоголосківській та поряд, провести в житловий квартал інженерні мережі та облаштувати дороги й парки, також визначили земельні ділянки, на яких будуть збудовані школи та садочки.

Як зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, попередньо відбулося 3 зустрічі з мешканцями вул. Малоголосківської та району, забудовниками і посадовцями.

Розглянули, зокрема, 3 запитання: будівництво доріг, облаштування інженерних мереж та спорудження навчальних закладів, парків і скверів. Таким чином, забудовників, дотичних до будівництва у районі, зобов’язали спорудити певні ділянки дороги і провести інженерні мережі. Окрім того, у кварталі буде збудовано 3 школи, 7 садочків, парк, стадіон, спортивний комплекс, поліклініку та Центр розвитку дитини.

“Є карта, відповідно до якої кожен забудовник має певну ділянку дороги, яку він має облаштувати. Питання мешканців було в тому, щоб був виїзд на вул. Під Голоском. 2 частини дороги вже є зроблені якісно, ними передбачено рух транспорту в обидва боки, щоб був виїзд на Варшавську і не було заторів. Також заплановане будівництво Автодором великої магістралі. На проектування цієї дороги з бюджету міста буде виділено 3,2 млн грн. Маю надію, що цього року ми почнемо її проектування. Усі інші дороги, за словами забудовників, почнуть робити вже цього року”, – сказала Ірина Маруняк.

Вона також додала, що угоду щодо інженерних мереж укладено між 4 девелоперськими компаніями: Lev Development, «Плюс Інвест Девелопмент», MS Імперіал та «Рідна садиба». Згідно зі своїми зобов’язаннями, вони проводитимуть ремонт та облаштування інженерних мереж — каналізації та водопроводу, і готові приступити до виконання робіт уже наступного тижня. Також потрібно замінити колектор.

 

Коментарі

Субота Юля

Share
Published by
Субота Юля

Recent Posts

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

1 годину тому

У Львові на таксі курсують елітні автомобілі Tesla (ВІДЕО)

Каже, коли його «підрізають» на вантажівці – «відводить душу» на «електричці». Повного заряду вистачає на…

2 години тому

Скандал в Академії сухопутних військ у Львові може бути спланованою атакою

На початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів Національної академії…

2 години тому

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

5 години тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

13 години тому