Новини

У Міноборони розповіли, чи потрібно знижувати мобілізаційний вік

Кількість військовозобов’язаних, які оновили свої дані, сьогодні значно перевищує потреби армії. Тому гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

Про це в інтерв’ю NV сказав спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише Четверта студія.

«Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Тож, станом на зараз, гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності», – заявив Лазуткін.

Він нагадав, що свої дані оновили 4,6 млн людей. І після ухвалення нового закону про мобілізацію її темпи зросли, також зросла кількість мобілізованих за рекрутингом.

«У нас є показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими чи на початку весни. Головне, щоб цей темп не був втрачений, і щоб справді відбувалося системне поповнення», – зазначив він.

За словами Лазуткіна, закон «підштовхнув людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю та почати шукати себе в українському війську».

Він також розповів, як обиратимуть, кого саме призиватимуть серед військовозобов’язаних, які оновили дані:

«В першу чергу це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов’язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто ця вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури».

Коментарі

Олег Довганик