Новини

У Медведчука знайшли незадеклароване майно на 73 мільйони

Національне агентство з питань запобігання корупції під час перевірки декларації за 2020 рік виявило у кума президента РФ і нардепа Віктора Медведчука незадекларованої нерухомості та автомобілів вартістю понад 73 млн гривень.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Українська правда.

“НАЗК виявило ознаки декларування недостовірної інформації одним з народних депутатів України на загальну суму понад 73 млн гривень. Це рекордна сума неправдивих відомостей, яку НАЗК виявило під час повної перевірки декларацій посадовців у цьому році”, – повідомляє прес-служба НАЗК.

Зокрема, Медведчук не вказав вартість нерухомості у м. Києві, яка йому належить: земельної ділянки площею понад 6 гектарів та розміщеного на ній будинковолодіння площею 2,9 тис. кв. метрів.

Перевірка встановила, що вартість земельної ділянки – понад 29 млн грн, а будинковолодіння – 16 млн гривень.

Також не задекларовано земельну ділянку в АР Крим, право користування якою має його дружина.

Крім того, НАЗК встановило, що нардеп не зазначив вартість 4 автомобілів:

  • Mercedes-Benz Maybach S650 вартістю 24 млн гривень;
  • Mercedes-Benz S500 4 Matic – 1,8 млн гривень;
  • Toyota Land Cruiser 200 – 1,1 млн гривень.
  • Renault Duster – 500 тис. гривень.

Також не вказано вартість шести автомобілів, які належать його дружині.

Матеріали про виявлені ознаки злочину за ст. 366-2 ККУ (декларування недостовірної інформації) НАЗК направило до Офісу генпрокурора.

За недостовірне декларування на суму більш ніж 2000 прожиткових мінімумів (понад 4,5 млн грн) суд за законом може призначити відповідальність у вигляді: штрафу від 68 тис. до 85 тис. гривень; громадських робіт на строк від 150 до 240 годин;  обмеження волі до 2 років.

Закон, який за недостовірне декларування на значну суму передбачає більш суворе покарання – позбавлення волі на строк до 2 років, прийнятий лише в червні цього року.

Тому застосовувати його можна буде лише щодо декларацій за 2021 рік, які посадовці подаватимуть наступного року.

Передісторія:

  • Нардепу від партії “Опозиційна платформа – За життя” й куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку висунуто дві підозри: у державній зраді Україні, пов’язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупантами Криму, та у держзраді, пов’язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу (ОРДЛО).
  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала Медведчуку підозру у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.
  • 8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.
  • 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список. Причиною називають фінансування тероризму.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

23 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

24 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

1 день тому