Новини

У липні 2023 року на Львівщині проведуть чемпіонат світу з футболу серед учнів

У вересні 2021 року  Міжнародна асоціація учнівського спорту (ISF) погодила  проведення в Україні двох міжнародних спортивних заходів у 2023 році – чемпіонату світу з футболу серед учнів улітку та Всесвітньої зимової Гімназіади. З відповідним клопотанням до Міжнародної асоціації за підтримки Президента та уряду України зверталася Українська федерація учнівського спорту.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Вчора ж за участі голови Львівської ОДА Максима Козицького та заступника голови Івана Собка відбулося засідання організаційного комітету щодо проведення зазначених заходів. Члени комітету під головування міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, серед іншого,  визначили Львів одним із міст проведення чемпіонату світу з футболу серед учнів. Окрім того, комітет узгодив план заходів по підготовці до змагань та їх фінансуванню.

«Організація таких заходів є стимулом для поповнення кадрів не тільки професійних спортсменів, а й тренерів, фахівців з підготовки нашої молоді. Це подія неординарна для нашої держави. І залучення якомога більше професійних людей для організації цих двох спортивних заходів є запорукою успіху», – зазначив Сергій Шкарлет.

Місцем проведення чемпіонату світу з футболу серед учнів у Львові обрали академію футболу ФК «Рух». Представники Міжнародної асоціації учнівського спорту проінспектували академію у січні цього року та високо її оцінили, зазначивши, що тут змагання можна організувати за найвищими стандартами.

Терміни проведення чемпіонату: 03–10 липня 2023 року. Очікувана кількість учасників: країн (команд) – 48 (хлопці та дівчата); учасників – 1200 учнів.

Друге місто, яке розглядають для проведення чемпіонату, є Київ.

«Проведення чемпіонату світу з футболу серед учнівських команд – це багато нових можливостей для Львівщини. Адже такі престижні спортивні змагання, в яких участь візьмуть десятки країн, стосуються не тільки популяризації спорту серед молоді. Це величезна кількість організаційних моментів, забезпечення логістики, варіант виходу з кризи для індустрії гостинності, а також прекрасний шанс для реклами самої України. Адже ми розуміємо, що крім команд, тренерів і організаторів, до нас приїде багато вболівальників. А я дуже хочу вірити, що на цьому чемпіонаті тренери дорослих команд також зможуть знайти майбутніх зірок світового футболу. І нехай серед них будуть – українські підлітки», – сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Щодо Всесвітньої зимової гімназіади, то Зимові та літні Гімназіади ISF є наймасштабнішими спортивними заходами серед учнів. Їх проводять один раз на два роки з 2018 року, вони  об’єднують учнів у віці від 15 до 18 років у мультиспортивному заході, створюючи унікальний контекст для змагань високого рівня, освітніх програм і культурних обмінів, для заохочення учнів із раннього віку вести здоровий спосіб життя, набувати і розвивати лідерські навички.

Терміни проведення – 27 лютого – 05 березня 2023 року, місце – Івано-Франківська область. Очікувана кількість учасників – 2000 учнів з 50 країн світу. До програми Всесвітньої зимової гімназіади 2023 року пропонується включити 10 видів спорту.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

35 хв. тому