Новини

У Львові зросте вартість проїзду

У Львові на 3 місяці відтермінували зміну вартості готівкової оплати проїзду у громадському транспорті. До вересня вартість паперового квитка у міських автобусах, трамваях та тролейбусах залишається незмінною і складає 20 грн. Відповідне рішення сьогодні підтримав виконавчий комітет міської ради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«При переході на безготівкову оплату проїзду, в грудні минулого року, рішенням виконавчого комітету було встановлено розмір тарифів на проїзд, у залежності від способів оплати. Воно також передбачало, що з 1 червня 2024 року вартість готівкової поїздки зросте до 25 грн.

Тобто, ми ще в грудні минулого року задекларували, що готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати. Ми – за безготівку. І популяризуємо використання ЛеоКарт та банківських карток. Але розуміємо, що зараз не той час, щоб підвищувати тарифи.  І сьогодні виконком відтермінував цю норму на 3 місяці, щоб не створювати мешканцям додаткового фінансового навантаження. Тож до вересня вартість поїздки при оплаті готівкою залишається на рівні 20 грн.

Тим часом готуємо до запуску пересадки у транспорті. Спочатку скористатися такою послугою можна буде лише з ЛеоКарт.  І впровадження пересадки – це, власне, один з етапів, що мав би ще більше популяризувати безготівковий спосіб розрахунку», – зазначив директор департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Посадовець додав, на сьогодні у міському громадському транспорті лише близько 19% поїздок оплачують готівкою, і є тенденція  до зниження цього відсотку.

Нагадаємо, на сьогодні у Львові діють єдині тарифи на проїзд в міському транспорті.  Вартість однієї поїздки в міських автобусах, трамваях та тролейбусах залежить від обраного пасажиром способу оплати та становить: 13 грн – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 грн  – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 грн – при оплаті готівкою у водія та 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У “Львівавтодорі” знайшли мільйонні порушення

На підприємстві працює Держаудитслужба

6 години тому

Чоловіча студентська збірна України з футзалу – у плей-оф ЧС-2024

Варто відзначити, що за чоловічу студентську збірну України виступає і представник львівського клубу “in.IT” Максим…

9 години тому

Олександр Бондарев дебютує у Формулі-4 вже у вересні цього року

Цього літа Бондарев  активно приступає до тестової програми за кермом боліду Ф4, готуючись до майбутніх…

9 години тому

Віктор Винник і МЕРІ презентували новий кліп “Красиво”

за участю ансамблю "Верховина"

10 години тому

Військові ліцеї України, Польщі та Литви створили сайт історичних перемог над московитами та османами

Презентували сайт під час міжнародної наукової конференції з нагоди 75-річчя НАТО, яка відбулася у комунальному…

10 години тому