Новини

У Львові засуджено трьох колаборантів

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури трьох громадян України засуджено за колабораційну діяльність (ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Їм призначено покарання у виді 15, 10 та 12 років позбавлення волі та застосовано додаткові санкції – позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15, 15 та 10 років з конфіскацією майна кожного відповідно.

Прокурори в суді довели, що в квітні 2022 року обвинувачений добровільно зайняв посаду пожежного рятувальника в незаконному правоохоронному органі, створеного представниками держави-агресора.

Мова йде про 69 пожежно-рятувальну частину державної бюджетної установи «Пожежно-рятувальний загін міста Волноваха Міністерства по справах цивільного захисту, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих днр».

Окрім цього, встановлено, що в липні 2022 року мешканець Херсона добровільно погодився на пропозицію окупаційної влади щодо зайняття посади спеціаліста у «Службі по справам цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Херсонської області».

Чоловік здійснював контрольно-наглядові функції щодо підпорядкованих апарату районних управлінь та пожежно-рятувальних загонів, координації їх дій щодо гасіння пожеж, реагування на надзвичайні ситуації, аварії, виконання за їх наслідками аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт; контролював роботу у підрозділах з питань організації та забезпечення умов несення служби особовим складом з дотримання внутрішнього розпорядку дня, утримання в працездатному стані пожежної техніки та джерел протипожежного водопостачання, організації відпрацювання нормативів і спеціальної фізичної підготовки та інше.

Також прокурорами доведено, що інша обвинувачена у серпні 2022 року на Донеччині добровільно працевлаштувалася в окупаційний державний правоохоронний орган.

Маючи звання «майор поліції», вона обійняла посаду тимчасово виконуючої обов’язки начальника сектору міграційної служби Першотравневого районного відділу міністерства внутрішніх справ днр. Згодом місцева мешканка була призначена на посаду на постійній основі.

Присягнувши на вірність терористичній організації, чоловіки та жінка своїми діями сприяли встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України в Донецькій та Херсонській областях.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/4s/data/www/4studio.com.ua/wp-content/object-cache.php on line 1898

Лазери в офтальмології: які можливості. Експертно про важливе

Ще у 60-х роках минулого століття перші лазери застосовували для розв’язання онкологічних та офтальмологічних проблем

45 хв. тому

Підлеглі Садового вірять, що львівʼяни справляться за 40 хвилин

Після цього впродовж наступних 40 хв у вас є можливість здійснювати безкоштовні пересадки у будь-які…

1 годину тому

Рада продовжує знущатись з українців

Який феєричний бардак!

1 годину тому

Рада цього тижня не працюватиме

Тільки що вчергове пленарні засідання ВР перенесено на тиждень. В останню хвилину. Офіційна причина -…

2 години тому