У Львові засудили контррозвідника СБУ за державну зраду

Новини 20 Лютого, 2023 153

У Львові засудили контррозвідника СБУ за державну зраду

Галицький районний суд Львова визнав винним колишнього контррозвідника СБУ Сергія Говоруху в державній зраді та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 14,5 років

Про це пише “Судовий репортер“.

Зрадника вдалося затримали ще у перші дні повномасштабного вторгнення Росії.

Відомо, що чоловік ще наприкінці 2021 року під час служби познайомився з військовослужбовцем Нацгвардії України, який повідомив, що до нього звертаються представники спецслужб РФ з пропозицією надавати їм інформацію в оборонній сфері. Говоруха зацікавився такою можливість та почав співпрацювати з окупантами.

Слідство встановило, що він під час виконання своїх службових обов’язків у Кропивницькому та в Києві систематично збирав таємну інформацію в оборонній сфері, яку потім передавав представникам спецслужб Російської Федерації. За це він систематично одержував від них гроші. Перша винагорода становила 17 тисяч гривень.

Після початку повномасштабного вторгення Говоруха продовжував співпрацю з ворогом. Встановили, що він передав інформацію про місце розташування українських військових літаків та забезпечення їх боєприпасами.

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав, заявляючи про фабрикування справи. Однак суд присудив йому 14,5 року позбавлення волі за державну зраду. Вирок ще не набув законної сили та може бути оскаржений в апеляції.

Коментарі

Позначки: