Новини

У Львові засудили акушера, з вини якого померла дитини

Під час судового засідання було встановлено, що обвинувачений неналежним чином опікувався вагітною пацієнткою Мар’яною Павлик у 3-й міській клінічній лікарні. Більше того, суд визнав дії акушера такими, які суперечать вимогами клінічних протоколів. Зокрема, лікар неправильно оцінив існуючі ризики та не визначив правильну тактику ведення пологів.

Про це повідомляє кореспондент інтернет-видання Zik.

Відтак, суддя визнав винним лікаря Олега Данкова в порушенні закону за статтею 140 (ч.2) ККУ та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Крім того, засуджений не зможе працювати лікарем комунальних та приватних закладах впродовж 1 року.

Також суд зобов’язав лікаря сплатити 350 тисяч гривень моральної шкоди батькам померлої дитини, а 3 міська клінічна лікарня додатково сплатить ще 50 000 гривень.

Нагадаємо, випадок стався у 2014 році у пологовому будинку на вул. Раппопорта. Пологи приймав особисто завідувач відділенням Олег Данков. Дитина померла в дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика через кілька днів після народження унаслідок травм, отриманих під час пологів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

31 хв. тому

У Львові для військових виділили мільйон гривень

Сесія затвердила Програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024…

36 хв. тому

У Львові чемпіони і призери Дефлімпійських ігор отримають премії

Відтепер грошові винагороди одержать також чемпіони і призери Дефлімпійських ігор

60 хв. тому

Завтра Львів попрощається із захисником Олексієм Дудиком

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії…

1 годину тому

У Львівській громаді побільшає парків

Марія Чижишин зауважила, що мова йде про відведення земельних ділянок під сквер та парки, аби…

1 годину тому