Новини

У Львові з’явиться закапелок Маркіяна Іващишина

У Львові з’явився закапелок Маркіяна Іващишина та площа Станіслава Лема. Відповідні рішення щодо вшанування цих знакових постатей у міському просторі Львова сьогодні ухвалили на сесії міськради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Відтак, в пам’ять про  відомого політичного, громадського і культурного діяча Маркіяна Іващишина скверу між вул. Вірменською та пл. Музейною присвоїли назву «Закапелок Маркіяна Іващишина». А площу на перехресті вулиць Сахарова та Вітовського найменували в честь відомого письменника-фантаста і філософа Станіслава Лема.

Крім того, частину вул. Козельницької (від вул. Стрийської до Центру ім. Митрополита Андрея Шептицького УКУ) перейменували на вул. Сокола-Батька – з метою збереження історичної пам’яті, нагадування про історичні події та явища, що мали безпосередній стосунок до Львова.

«Мова про невелику площу в межах вул.Козельницької. Відновлюємо історичну справедливість про видатне товариство, яке займалося патріотичним та тіловихованням – так воно раніше називалося», – зазначив під час представлення проєкту ухвали перший заступник міського голови Львова Москаленко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

10 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

11 години тому