Новини

У Львові з підозрою у державній зраді затримали Інну Іваночко (ВІДЕО)

На Львівщині спецслужба повідомила про підозру у державній зраді діючій агентці російських спецслужб.

Про це пише Четверта студія з посиланням на СБУ Львівщини.

Зрадниця вела антиукраїнську діяльність, активно просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування.

Через свої кремлівські погляди жінка потрапила у поле зору російських спецслужб. Агентка очолювала керуючі посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею партії ОПЗЖ

За даними слідства зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.

Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій (легітимність яких встановлюється).

Зв’язок з кураторами підтримувала використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у фігурантки провадження та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення. А також документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами афілійованими з колишнім проросійським нардепом В.Медведчуком.

Наразі зрадниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Заходи з припинення злочинної діяльності здійснювали контррозвідники та слідчі СБУ Львівщини спільно з Департаментом КР СБУ за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові діти отримають гроші від Садового

Учні, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів та змагань, отримають грошові премії…

28 хв. тому

У Львові діятиме програма “Відвага до бізнесу”

грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей"

2 години тому

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

9 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

9 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

9 години тому