Новини

У Львові відзняли комедійну короткометражку «Неймовірно сліпий випадок»

У 2021 році Львівський обласний осередок ВГО “Українська спілка інвалідів – УСІ” , за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради, вперше почав знімати фільм. Партнером стала компанія XV-studio на чолі з Романом Мартином.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Автор сценарію та режисер – Андрій Сніцарчук. Результатом спільного проєкту став комедійний короткометражний фільм під назвою «Неймовірно сліпий випадок», де у головних ролях – двоє незрячих хлопців.

«У  головних ролях фільму – двоє незрячих  хлопців:  Михайло Петрів (Львів) та Василь Човбан (Мукачево). Акторів  для зйомок відбирали за результатами кастингу серед незрячих осіб. Відтак, режисер фільму Андрій Сніцарчук тривалий час працював з обома  незрячими  акторами-дебютантами  над  створенням образів своїх персонажів,  над  акторською  майстерністю тощо. Репетиції тривали як очно, так і в ZOOM», – повідомила Оксана Потимко, заслужена працівниця соціальної сфери України.

«Неймовірно  сліпий  випадок»  – це комедійний короткометражний фільм про  пригоди  двох  незрячих  друзів, які вміють жартувати над власним становищем  і  з гумором сприймати буденні проблеми. Це фільм про те, як  треба  і  як  не  треба  поводитися  з  незрячими людьми, але без  настанов  і  повчань.  Глядачеві  усе стає зрозуміло з комедійних сцен стрічки. Врешті, це фільм про різні сторони реального життя  незрячих  людей,  які,  як  і зрячі, мають симпатію до азарту та мрій. Увесь  фільм  просякнутий  комедійними  ситуаціями,  які  змушують  з посмішкою глянути  на  будь-яку  річ.  Фільм  пронизаний гумором і пародією.

Окрім двох незрячих акторів, у стрічці знімалися професійні актори та  артисти: Світлана Мелеш, Марта Кулай, Ярослав Нудик, Роман Федоришин,  Ярослав Киргач, Ігор Данчук та ін., а також незрячий учень Львівської  спецшколи №100 Остап Нестеровський.

Прем’єра фільму запланована на 15 листопада 2021 року в Першому українському театрі (вул. Гнатюка, 11) о 19:00 год. Глядачі  матимуть  нагоду  зустрітися  з  усією  знімальною групою та зробити   автограф-сесію  з  виконавцями  головних  ролей,  дізнатися секрети зйомок та плани знімальної групи на майбутнє.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому