Новини

У Львові відзначать річницю народження письменника Станіслава Лема

У Львівській міськраді погодили програми відзначення у Львові двох пам‘ятних дат – 130-річчя з дня народження полковника Армії УНР Євгена Коновальця та 100-річчя з дня народження видатного письменника-фантаста Станіслава Лема.

Про це розповіла депутатка ЛМР від Європейської Солідарності, голова комісії комісії культури, спорту, молоді та зовнішніх зв’язків Лейла Мелесова-Вальчак, пише Четверта студія.

“Сподіваюсь, що цей рік буде благополучнішим для проведення таких подій, аніж попередній. За планом, напрацьованим з управлінням культури, святкувати мали б масштабно. Будуть задіяні приєднані громади, у Зашкові буде захід, присвячений Коновальцю, організаторами будуть разом із міськрадою громадські організації. А деякі події не вимагатимуть навіть залучення міських коштів”, – розповіла Лейла Мелесова-Вальчак.

За її словами, депутати запропонували чітко вказати перелік усіх організаторів цих дат в розрізі профільних управлінь Львівської міської ради, щоб знати, яким чином розподілятимуться кошти.

Окрім цього, депутати на комісії підтримали програму розвитку кінемотографіі та програму «Львів місто літератури».

Погодили титульні списки на будівництво дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків, які потрібно завершити, адже надалі цими майданчиками займатимуться вже районні адміністрації.

Також погодили кошти на придбання обладнання та предметів довготривалого використання ЛКП «Спортресурс» для львівських спортивних шкіл.

Довідка:

Станіслав Лем – класик фантастичної літератури, польський письменник єврейського походження, який народився у Львові 1921 року. Навчався в ЛНУ імені Івана Франка.

Лауреат премії Франца Кафки (1991) та Австрійської державної нагороди з європейської літератури (1985).

Серед його відомих творів – “Соляріс”, “Високий замок”, “Фіаско”, “Непереможний”, “Кіберіада”.

Лем вважав, що “Україну треба підтримувати, бо її незалежність є одним із гарантів нашої незалежності”.

Коментарі

Олег Довганик