У Львові відзначать переможців конкурсу «Орден Святого Пантелеймона»

Новини 16 Червня, 2021 94

В Україні першим вакцину проти коронавірусу отримав лікар-реаніматолог з Черкас Євген Горенко. Фото: Черкаська ОДА

У Львові до Дня медичного працівника відбудеться нагородження переможців конкурсу «Орден Святого Пантелеймона» відзнакою за професіоналізм та милосердя.

Про це ІВ “Четверта студія” повідомили організатори заходу.

Також на заході відбудеться показ фільму відзнятим телеканалом «Перший Західний» «Останній медик терміналу. Ігор Зінич, позивний “Псих».

У стрічці йдеться про молодого 25-річного медика Ігоря Зінич, який теж був лауреатом відзнаки «Орден Святого Пантелеймону» та до останнього свого подиху рятував життя побратимів. На його рахунку щонайменше півсотні врятованих життів! Цей фільм про честь, відданість і неймовірне милосердя.

Відтак, запрошуємо Вас у четвер, 17 червня о 17.00 в приміщення Будинку Воїна за адресою: м. Львів, вул. Короленка, 1а.

Модератор заходу Ксеня Клим

Довідка:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Відзнака має тривалу історію і була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. 9 серпня 2017 р. в день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у м. Києві, вперше в Україні, відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона.

У Софійському Соборі вперше відбувся всеукраїнський молебень за медиків, який очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні з представниками християнських церков України. Це послужило початком для традиції щорічного нагородження кращих працівників в сфері охорони здоров’я. Відзнака присуджується у таких 7 номінаціях на орден:

– «Найкращий лікар»;

«Найкращий медичний працівник»;

«Новатор охорони здоров’я»;

«За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;

«Взірець служіння суспільству»;

«Найкращий заклад охорони здоров’я»;

«Найкращий керівник медичного закладу».

Відзнака присуджується у таких 3 номінаціях на медаль: Медаль За лікарське мистецтво,

Медаль за наукові розробки,

Медаль за турботу і ласку до хворого.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Довідка: ЗІНИЧ Ігор Вікторович

Лауреат Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» 2017 рік
Ігор Зінич з Київщини (Рокитне Білоцерківського р-ну), Герой України, молодший сержант медичної служби Збройних Сил.

Санітарний інструктор 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, кіборг, провів в Донецькому аеропорту рекордні 34 дні. У підвалах терміналу облаштував медичний пункт, витягував поранених з позицій і надавав першу допомогу.

Він був особливим медиком. Фронтовим. Надзвичайно хоробрим. В останні дні перед підривом терористами нового терміналу аеропорту Донецька Ігор рятував життя поранених в умовах, коли їх неможливо було вивезти з аеропорту, під постійними обстрілами. Сам був поранений. Загинув 20 січня 2015 р. під завалами в новому терміналі. Йому було 25 років.

Коментарі

Позначки: ,