Новини

У Львові відновили дерев’яну браму на вулиці Героїв Майдану

Майстри відремонтували історичну дерев’яну браму в будинку на вул. Героїв Майдану, 5ц. Реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Фахівці підняли дверну коробку, замінили прогнилі частини внизу конструкції та поріг. Крім того, працювали із металом: виготовили копію ручки та елементи граток з оригінального матеріалу – нейзильберу, яких частково бракувало. Також реставратори поставили нове скло.

«На реставрацію ми витратили близько 5 місяців. Проте більшість часу зайняв пошук оригінального матеріалу, із якого виготовлена фурнітура. Його більше не випускають, тож знайти матеріал було дуже важко», – розповів майстер Олександр Савчук.

«Вартість реставраційних робіт – 54 740 грн. Із цієї суми вклад учасників програми становив 16 422 грн», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Це вже не перша брама у цьому районі, відновлена в межах програми співфінансування. Напередодні Бюро спадщини допомогло відреставрувати браму на вул. Героїв Майдану, 40.

Нагадаємо, з 2018 року у Львові місто фінансує Програму співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Програма передбачає, що 70% вартості робіт оплачує міська рада, а 30% – мешканці.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

1 годину тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому