Новини

У Львові відкрили виставку “Театр Заньковецької. Перші 100 років”

Вікову історію одного із найвідоміших в Україні – театру імені Заньковецької ілюструє виставка, яка відкрилась до його 100-річчя у Львові із фондів столичного Музею театрального, музичного та кіномистецтва України.

У його фондах зберігаються тисячі експонатів, зв`язані із долями театральних колективів. Двісті із них склали експозицію. Це – оригінали документів, що стосуються діяльності театру від часу його заснування, фото- та відео- архівні документи, сценографічні макети, оригінальні костюми з вистав, серед яких і вбрання та аксесуари, в яких виходила на сцену сама Заньковецька.

Особливу увагу, за словами хранителя, привертають матеріали, які висвітлюють взаємини заньківчан: акторів, режисерів. Навіть якщо вони вже не працювали в одному колективі, продовжували називати один одного «рідненький», «дорогенький», тримали між собою зв`язок. Це особливо цінне тим, що традиції збереглись у театрі дотепер, так навчають і студентів, їх одразу впізнаєш і можеш сказати: ось це учень Стригуна, а це – Козака.

Виставка триватиме до 6 грудня. За цей період у музеї відбудуться лекції, авторські екскурсії, вечори перегляду відеовистав театру та спеціальна програма для молоді, присвячена театральній справі.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

10 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

15 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

19 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

1 день тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 день тому