Новини

У Львові відкрили перший в Україні комунальний стоматологічний кабінет для тварин (ФОТО)

Львівське комунальне підприємство «Лев» відкрило сучасний стоматологічний кабінет для тварин.

Про це повідомляється на сторінці ЛКП «Лев» у ФБ.

«У роті собак і котів існує близько 300 різноманітних видів бактерій, які проникаючи в кров’яне русло викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності, разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення та інші захворювання. Саме тому, проблема ротової порожнини – це проблема цілого організму» – зазначив ветлікар-стоматолог «Лева» Василь Захарчук.

Як зазначається, клініка ЛКП “Лев” має усе необхідне обладнання для якісного надання стоматологічних послуг: ультразвуковий скайлер для зняття твердих зубних відкладень, пристрої для ендодонтії та для дентальних хірургічних втручань, фотополімеризатор для накладання пломбувального матеріалу, рентгенапарат, монітор пацієнта, який відстежує життєвоважливі показники під час анестезії, інфузомат.

«Найпопулярнішою процедурою є так звана «чистка зубів» або ж санація ротової порожнини. Також в собак часто зустрічається персистенція тимчасових зубів, коли постійні зуби виростають, а “молочні” ще не випадають. В котів дуже часто зустрічається одонтокластна резорбція зубів та гінгівостоматити. Також часто зустрічаються різні новоутворення та інші аномалії», – зазначається у дописі.

Фото: ЛКП “Лев”/ФБ

 

Коментарі

Ольга Корнієнко