Новини

У Львові відбудеться зустріч з британською письменницею Рейчел Кларк

9 жовтня о 18.30 «Видавництво Старого Лева» запрошує читачів на зустріч з спеціалісткою з паліативної медицини, лікаркою, авторкою книги «Любе моє життя» Рейчел Кларк. Авторка успішно працювала журналісткою, але вирішила змінити кар’єру та стати лікаркою. Місце її роботи – відділення паліативної допомоги, де перебувають важкохворі (та невиліковні) пацієнти. Щодня Рейчел турбується і втішає людей, які балансують між життям та смертю. Її особистий людський та лікарський досвід – на сторінках книги «Любе моє життя». А ще у ній про любов до життя, підтримку, віру та людяність. Про книгу, паліативну допомогу, медицину в Британії та Україні говоритимемо з авторкою Рейчел Кларк, перекладачем й нейрохірургом Андрієм Мизаком та модераторкою Мар’яною Савкою. Чекаємо вас в укритті на FESTrepublic (Львів, вул. Старознесенька 24-26). Вхід вільний.

Книга «Любе моє життя» спеціалістки з паліативної медицини, докторки Рейчел Кларк, знайомить читачів з місцем роботи, яке більшість людей вважає занадто трагічним і воліє про нього не думати. Щодня докторка Кларк турбується і втішає людей, які наближаються до завершення свого життєвого шляху, допомагає тамувати біль і прийняти свою смертність. Авторка розповідає і про особистий досвід. 2017 року в її батька виявили невиліковну форму раку, і тоді вона зрозуміла: ніщо — навіть найкраща паліативна допомога — не в змозі втамувати біль від втрати близької людини. І все ж, стверджує Рейчел Кларк, у госпісі більше любові, сили, доброти, радості, ніжності, вдячності й співчуття, аніж ви можете собі уявити. Люди, які знають, що помирають, усвідомлюють, що їхній час минає. Тоді ж як всі решта живуть так, наче перед ними ціла вічність.
«Любе моє життя» — це книжка про життєву необхідність людських стосунків, це сповнене любові послання до батька, професії і самого життя.

Рейчел Кларк — британська паліативна лікарка та письменниця.Вивчала філософію, політику та економіку в Оксфордському університеті та працювала тележурналісткою.

У Львові відбудеться зустріч з британською письменницею Рейчел Кларк

Андрій Мизак – український нейрохірург, перекладач книги «Любе моє життя»

Мар’яна Савка — головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева», письменниця, перекладачка актриса, перформерка, художниця, лідерка тріо «Мар’яничі».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

2 години тому

Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України, – Тимошенко

«Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України

4 години тому

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

5 години тому