Новини

У Львові відбудеться відкриття виставки “Воїни світла”

Випускник Львівського університету Максим Вітик завітає до своєї alma mater із власною колекцією картин, що складається з 12 витворів і стосується теперішніх масштабних подій, що відбуваються в Україні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-центр ЛНУ ім Франка.

Цикл картин “Воїни світла”, що написаний під час Революції Гідности 2014 року, зображує по-дитячому щирих фантазійних героїв, які уособлюють сторожу нашого спокою, світла та поєднують у собі символічні, фольклорні та релігійні риси. Сам автор головною темою свого образотворчого мистецтва вбачає пафос наївних візій. У серії «Воїни світла» митець «модернізує» архетипний містичний матеріал, щоби перенести сучасні події на площину вічної боротьби добра і зла.

Упродовж останніх двадцяти років Макс Вітик мав багато виставок, які привертали увагу міжнародної авдиторії своїм особливим мистецьким баченням. Нещодавні персональні виставки містять проєкти в Українському інституті Америки в Нью-Йорку, галереї ArtMarts у Каїрі, міжнародному музеї мистецтва в Макаллені, Техас та Національному музеї Київська Картинна Галерея. Його персональні виставки були представлені на ярмарках Scope Art у Базелі, Context Art у Нью-Йорку та Маямі, а також на Art Kyiv в Україні.

Урочисте відкриття виставки «Воїни світла» у День Львівського університету зовсім не випадкове, адже Університет є не лише місцем, де твориться наука, формується свідомість та культивується любов до власної держави; це осередок культури та мистецтва, яким зможуть насолодитися усі відвідувачі.

Виставка Макса Вітика у Львівському університеті – це не лише про можливість доторкнутися до духовного, а й зібрати кошти для наших військових. І кожен донат – стане свідченням того, що в час війни навіть мистецтво перестає бути лише в естетичній площині. Сьогодні і воно – наша зброя проти ворога.

Тож закликаємо не проходити повз, а завітати на виставку, відкриття якої відбудеться в холі головного корпусу Львівського університету 11 жовтня 2023 року. Також під час відкриття виставки буде проведено благодійний аукціон, на підтримку працівників та студентів Львівського університету, що зараз у лавах ЗСУ, й ви матимете змогу віддати частинку свого серця та коштів для того, аби наші ФранКотики якнайшвидше побороли ворога та повернулися живими до рідних домівок.

Коли? 11 жовтня 2023 року о 17:00 годині

Де? Хол Головного корпусу Львівського університету

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові діти отримають гроші від Садового

Учні, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів та змагань, отримають грошові премії…

4 години тому

У Львові діятиме програма “Відвага до бізнесу”

грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей"

6 години тому

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

13 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

13 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

13 години тому