Новини

У Львові відбудеться екофестиваль Чисте Місто Фест

Масштабний екологічний фестиваль Чисте Місто Фест із виставками та презентаціями відбудеться цієї суботи, 14 вересня, у Львові.

Як повідомили організатори, фестиваль буде проходити  у ТРЦ Victoria Gardens, з 11.00 по 21.00 год.

Як зазначається. львів’яни зможуть здати на місці застарілу, непотрібну техніку, батарейки, різноманітну вторсировину, використані парасолі, книжки, одяг для потребуючих.

На парковці біля центру буде виставка спецтехніки та обладнання львівських перевізників,  переробників, сортувальних підприємств та екологічних ініціатив, такі як екобус, «Зелена коробка», «Оселя», «Коло». Відвідувачі зможуть побачити підмітальні, поливальні, величезні сміттєвози та маніпулятори.

Також на фестивалі дітей вчитимуть сортувати сміття. Для них будуть організовані різнотипні екоігри, квест та лотерея. На фестивалі також проведуть близько 50-ти майстер-класів для дітей, як-от малюнки кавою, розпис сумок, виготовлення свічок, екоручок та всіляких солодощів. Також впродовж цілого дня триватимуть майстер-класи з конструювання, гончарства, розмальовування яворівської іграшки та пошиття торбинок з банерів.

Крім того викладачі та студенти Екологічного коледжу ЛНАУ проведуть серед відвідувачів та гостей соцопитування щодо проблематики раціонального поводження з ТПВ у Львові (анкетування + інтерв’ю). Результати опитування (відповіді анонімні) будуть опрацьовані і опубліковані згодом.

Також під час фестивалю на 2 поверсі центру відбудуться дві панельні дискусії за участі експертів, екологів, представників органів місцевого самоврядування, ВНЗ, екоініціатив. А на першому поверсі буде представлено фотовиставку «Go village» Тетяни Грудень – однієї із організаторів посадження парку на місці сміттєзвалища у селі Нижня Білка Львівської області.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко