Новини

У Львові від covid вакцинували 367 дітей віком 12-17 років

У Львові від коронавірусу вакцинують усіх охочих дітей, віком 12-17 років. Як повідомили в міському управлінні охорони здоров’я, щеплення вже отримали 367 дітей (більшість – двома дозами вакцини).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Зокрема, із липня в Україні від covid вакцинували дітей пріоритетних груп – тобто тих, які мають супутні важкі недуги, а також тих, які виїжджають за кордон на навчання чи міжнародні спортивні змагання, або ж виїжджають із сім’ями на постійне проживання. А вже із кінця жовтня розпочали вакцинувати всіх охочих дітей. Всі діти, які вже отримали щеплення у Львові, не мали жодних незвичних реакцій на вакцину.

Лікарі наголошують, щоб отримати вакцинацію від коронавірусу, дитина повинна мати всі рутинні щеплення від інфекційних захворювань. Тому перед вакцинацією батьки з дитиною мають піти до сімейного лікаря за підтвердженням про наявність в дитини вікових рутинних щеплень. Якщо дитина не має цих щеплень, то можна їх зробити, і тоді за 14 днів отримати щеплення від коронавірусу. Діти можуть вакцинуватись лише в супроводі батьків або опікунів, які підписують інформовану згоду.

Вакцина, якою дозволено вакцинувати дітей, це Comirnaty від Pfizer/BioNTech, оскільки доведена її доказана безпека та ефективність. Дозування для дітей – таке ж саме, як і для дорослих – 0,3 мл, інтервал – також: 21-28 діб. Вакцинуватись можна у будь-якому пункті вакцинації. Про всі деталі вакцинації варто запитувати у своїх сімейних лікарів.

До слова, у Львові щоденно діють пункти вакцинації, тож усі охочі можуть отримати щеплення у будь-який зручний для них день. Доступні вакцини – Pfizer, AstraZeneca, Coronavac. Вся актуальна інформація про роботу пунктів вакцинації у Львові – тут.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому