Новини

У Львові святкують День української молоді

Сьогодні, 29 липня, на площі Святого Юра стартувало Свято Української Молоді “Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер”.

У Святі бере участь молодь з Львівщини, Донеччини, Дніпровщини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини, Вінниччини, Житомирщини, Хмельниччини, Чернівеччини, Рівненщини, Волині, Івано-Франківщини, Тернопільщини, а також Іспанії, Італії, Польщі.

У Львові святкують День української молоді

Після архієрейської  літургії на прославу Праведного митрополита Андрея у соборі Святого Юра, розпочався фестиваль української пісні “Голос Руси-України” .

«Великий українець Андрей Шептицький у свій спосіб боровся за Україну, боровся за те, щоб українську націю визнавали у світі, ідентифікували її як окремий народ. Він хотів, щоб у нас була вільна мова, щоб ми ходили у свою церкву, щоб ми помагали один однму на рідній землі. Він показав нам як треба служити Богові і людям. На жаль, він не побачив могутньої незалежної України. Але ми маємо її зараз. Ми сьогодні, як ніколи, єдині, але ми вчергове мусимо боронити нашу незалежність. В цій боротьбі на нашій стороні увесь цивілізований світ. У нас є могутня армія, санкції проти агресора, аспіроване членство в НАТО, зона вільної торгівлі, і це все результати робити українського народу, дипломатії та Президента Петра Порошенка. Ми разом і надалі розбудовуватимемо нашу країну і примножуватимемо її могутність», – привітав молодь перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

У Львові святкують День української молоді

В межах фестивалю запланували спортивний фестиваль “Український дух, гарт і перемога”, екскурсію в Святоюрський комплекс, молитву в крипті Святоюрського собору, відвідання музеїв та майстер-клас з іконопису.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

50 хв. тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

13 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

14 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

15 години тому