Новини

У Львові рятувальники отримали нові автомобілі першої допомоги (ФОТО)

Львівські рятувальники сьогодні, 4 березня, отримали три автомобілі першої допомоги в межах транскордонного проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».

Про це пише Четверта студія.

Це сучасні автомобілі АПД-2 Peugeot Boxer загальною вартістю понад 9 мільйонів гривень, обладнані пожежною драбиною, цистерною для води – 500л, баком для піноутворювача – 20л, пожежним насосом із максимальною подачею 200 л/хв.

У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання, зокрема, гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами. Ці автомобілі є універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях.
Слід додати, що загалом Головне управління ДСНС України у Львівській області отримало вже сім автомобілів, закуплених в рамках зазначеного транскордонного проєкту.

«Це надзвичайно важливий проєкт для наших громад, особливо Карпатського регіону, який передбачає підвищення рівня матеріально-технічної бази та професійного рівня рятувальників українсько-польського прикордоння. Сучасні, повністю обладнані автомобілі, які ми передаємо нашим службам порятунку, зможуть забезпечити безпеку у найвіддаленіших громадах області.

Сьогодні мені дуже приємно, що ми маємо такі результати співпраці з нашими міжнародними партнерами, які повірили в нас. Ми і надалі працюватимемо спільно, аби в нашому регіоні створювалися центри безпеки для громад, а мешканці отримували належні послуги з порятунку, правопорядку, охорони здоров’я» , – зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Як розповіла  виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, цей проєкт став одним із 17 щасливців, які з-поміж 172 заявок увійшли до переліку переможців. І одним з лише 4 проєктів, в яких надано фінансування рятувальним службам (2 Pl-Ua, 2 Pl-By).
«Кошти в сумі 1,4 млн євро, а це понад 46 млн грн фінансової підтримки ЄС надано ЄКУ, управлінням ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях і Воєводській комендатурі пожежної служби у Ряшеві.

Для втілення проєкту Львівською обласною радою було передбачено 2,5 млн грн на співфінансування придбання транспортних засобів у 2018-2020 та  профінансовано у рамках регіональної програми транскордонного співробітництва, ще 1,6 млн надано ДСНС з державного бюджету», – розповіла Галина Литвин.

«Програма тривала більше трьох років і завершується вона уже конкретними результатами – нові сучасні автомобілі поїдуть у наші гарнізони і будуть служити для порятунку людей та при виникненні надзвичайних ситуацій. Дякуємо усім партнерам, які були залучені у цьому проєкті», – наголосив начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Довідково:

Транскордонний проєкт «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» втілюється Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» спільно з рятувальниками Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей та Воєводською комендатурою Державної пожежної служби в Ряшеві в межах Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Бюджет становить 1 842 438,00, в т.ч. грант ЄС 1 658 174,20 євро.

Проєкт передбачає придбання 11 пожежних машин та комплектів вогнетривкого спорядження для обласних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, трьох мікроавтобів для обласних управлінь ДСНС України трьох західних областей. Також відбуватимуться спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей – 4 на території України і 4 на території Польщі.

Окрім того, планується будівництво приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Перемишлі (Республіка Польща). Проєкт також передбачає розробку спільної стратегії попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні та проведення просвітницької та інформаційно-промоційної кампанії.

Слід додати, що цього року з обласного бюджету Львівщини виділено на реалізацію проєкту 2,4 млн грн

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому