У Львові розцвіла алея Райських яблунь (ФОТО)

Новини 27 Квітня, 2020 3 850

Фото: ФБ/Наталка Волосацька

У Львові на вулиці Івана Пулюя розцвіла яблунева алея.

Як пише “Четверта студія”, світлини оприлюднила на своїй сторінці у ФБ Наталка Волосацька.

Як розповів депутат міської ради та керівник громадської організації «Наукова» Андрій Шевців,  розцвіла алея дерев Райської яблуні, які були висаджені  у 2016 році на вулиці Івана Пулюя громадськістю та  представниками Інституту просторового розвитку міста, який цю алею спроектував.

Довідково. Яблуня Райська (Райка) – декоративна форма яблуні, що служить прикрасою. Райська яблуня по праву вважається одним з найкрасивіших декоративних рослин (іноді використовується, як підщепи для карликових культурних сортів). Відома в культурі з доісторичних часів і в дикому вигляді в даний час не зустрічається. Назву свою отримала з легкої руки ботаніків, які виділили серед яблуні низької такий вигляд, як парадизка, що в перекладі якраз і означає «райське яблуко». Вона являє собою невелике дерево або чагарник заввишки до 2-3-х метрів. Пагони у неї без колючок, але з густим опушенням. Листя невеликі, довжиною 5-6 см. Квітки мають світло-рожеві пелюстки довжиною близько 1,5 см. Має їстівні плоди червоного кольору, діаметром до 3 см.

Райські яблука отримали свою назву згідно з безліччю легенд, в яких описується, що саме цей вид яблук покуштувала Єва в Едемському саду. Яблучка трохи менші за розміром, ніж їх “родичі” інші сорти яблук, але своїми смаковими якостями, а також ніжно золотавого кольору не поступаються ні одному сорту. У Європі райські яблука вживають щоб зняти стрес і нормалізувати нервову систему. За вмістом вітамінів і мікроелементів вони значно перевершують багато відомих сортів яблук.

 

Коментарі

Позначки: , ,