Новини

У Львові розпочнеться Міжнародний фестиваль театральної фотографії

Міжнародний фестиваль театральної фотографії «Інтермедія» розпочнеться 30 серпня у Львові виставкою фотографій в дворику Першого Театру.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

На виставці будуть представлені світлини фотографів з 14-ти країн світу, а також українських фотомитців зі Львова, Дніпра, Києва, Житомира, Рівного та Кропивницького. Відвідувачі експозиції матимуть можливість побачити яскраві та унікальні кадри вистав театрів з Мексики, США, Фінляндії, Польщі, Ірану, Шотландії, Філіппін, Бразилії, Чехії, Хорватії та ін.

На відкритті відбудеться імпровізована презентація вистав, які ставитимуть в прийдешньому театральному сезоні. Фотографи, світлини яких братимуть участь в проекті, стануть співавторами яскравого дійства та діалогу акторів і глядачів, який стане передмовою до театрального сезону. Експозиція стане порталом для нових вражень, емоцій, джерелом натхнення для глядачів, акторів та учасників проекту.

Куратори та організатори фестивалю – львівські митці Сашко Балабай та Дарина Балабай.

Мета проекту – дослідження та візуалізація театрального дійства та різноманіття сценічних образів на сценах театрів різних країн світу.

Вже з 2 до 17 вересня в мистецькому просторі Галереї Сценографії у Львові відбудеться низка заходів фестивалю «Інтермедія», а саме:

  • фотовиставка
  • творчі зустрічі з кураторами виставки, сценографами, художниками, режисерами, акторами, воркшопи з театральної фотографії.

Партнерами проекту є Перший Театр, Галерея Сценографії.

Проект реалізується за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА та Львівської міської ради.

Довідка

Інтермедія – частина розповіді, що розповідає про події, що відбуваються до основного сюжету.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

22 хв. тому

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

18 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

18 години тому