Новини

У Львові проводять реконструкцію у парку

Реконструкція Замарстинівського парку для реабілітації військових та інших пацієнтів: завершують інклюзивну доріжку та облаштовують майданчики з інклюзивними елементами.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛМР.

Замарстинівський парк, який територіально розташований біля двох великих лікарень, а від початку війни ще й біля Національного реабілітаційного центру Unbroken, де лікуються військові, – у процесі трансформації. Місто адаптує його до потреб пацієнтів та, що важливо, військових, які проходять поруч реабілітацію. Тож тут триває реконструкція, яка поступово наближається до завершення.

Як повідомили у Львівське комунальне підприємство “Зелений Львів”, нині вже завершено роботи з облаштування важливої додаткової інклюзивної доріжки з боку вулиць Пилипа Орлика та Віри Надії і Любові. Тут виклали плитку, а біля доріжки підготували ґрунт, аби там засіяти траву. Ця доріжка призначена для маломобільних людей і є стратегічно важливою. Вона сполучатиме одночасно три майданчики з рештою території.

Зважаючи на складний рельєф парку, її облаштування було одним з найскладніших завдань реконструкції. Не з першого разу вдалося знайти відповідне місце для її розташування, залучали геодезистів, які допомогали із визначенням ухилів. Найближчим часом в одній із частин цієї інклюзивної доріжки встановлять перила. Вони будуть у місці більшого ухилу, який дозволений державними будівельними нормативами.

По сусідству роблять основу та встановлюють елементи для майданчиків. Нагадаємо: тут буде силовий, кардіо та дитячий майданчики. Ще три майданчики для дітей різного віку будуть в іншій частині парку, з боку школи. Наразі тривають роботи з облаштування одного з них. А також нічного освітлення та інженерних дренажних систем.

З боку вулиць Пилипа Орлика, де заїзд до дитячої лікарні, доробляють вхідну групу. Майже всі доріжки у парк фактично завершено. До декотрих наразі роблять технічні заїзди.

Попередньо реконструкцію цієї частини парку планують завершити до кінця року. Фінансує роботи частково місто, а частково інвестор.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині очікують шквали і град

Штормове попередження у області

2 години тому

У Львові призначать почесного консула Швеції

З першим офіційним візитом на Львівщину прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні…

3 години тому

Максим Козицький розповів про мобілізацію на Львівщині

на Львівщині не враховують економічно активне населення, яке відіграє важливу роль у підтримці економіки регіону…

3 години тому