Новини

У Львові пропонують зробити безкоштовний проїзд у електротранспорті (ВІДЕО)

Завтра 12 березня 2021 року чиновники Садового намагаються протягнути через обговорення підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Приватні та комунальні перевізники обрахували так званий «обґрунтований тариф».

Як пише «Четверта студія», про це Ostap Osty пише на своїй сторінці у ФБ.

«Апетити перевізників за два роки після попереднього збільшення вартості проїзду зросли вдвічі і становлять в автобусних перевезеннях 14 гривень, а в електротранспорті 12 грн. 43 коп. Тут варто згадати про надапетити Львівелектротрансу, адже нещодавно при обговоренні бюджету розвитку в частині комунального господарства, інфраструктури міста та економічного розвитку директор ЛКП «Львівелектротранс» А.Свищо переконував депутатів, що Львівелектротранс провів розрахунки і економічно обґрунтований тариф становить 10 гривень 75 копійок. Виглядає що Львівелектротранс обгрунтування тарифів бере із стелі. Знову чути про збільшення вартості електроенергії в відсотковому відношенні. Але не надається жодних конкретних цифр вартості електроенергії на момент підняття вартості проїзду до 6 (7 у водія) гривень і на сьогоднішній день», – зазначається у дописі.

Як наголошує автор, при розрахунку «обґрунтованого тарифу» чомусь приватні та комунальні перевізники вперто мовчать про чорну касу, яка ніде не обліковується при перевезенні автобусами м. Львова. Зазначається, що вартість палива значно зросла, хоча вперто мовчать, що більшість водіїв самостійно до здачі виручки заправляють автобуси саме з чорної каси. Також варто зазначити, що з моменту підняття вартості проїзду до 7 гривень вартість палива не зросла!

Він також зазначає, що «щодо Львівелектротрансу то тут значно цікавіша історія».

«На сьогоднішній день Львівелектротранс подав розрахунки потреби коштів на 2021 рік. Цей розрахунок проведено при вартості проїзду 6 гривень. Окрім цього при піднятті вартості вдвічі автоматично збільшується вдвічі компенсація з міського бюджету за перевезення пільгових категорій. За 2020 рік Львівелектротранс отримав компенсацію за перевезення пільгових перевезень в розмірі 164 814 200 гривень. Тобто при збільшенні вартості проїзду вдвічі така компенсація зросте на суму не меншу, як 164 мільйони гривень», – пише Ostap Osty.

Він також відмітив, що «на засіданні Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності начальник Управління транспорту Орест Олеськів заявив, що для забезпечення безкоштовного проїзду львів’ян в електротранспорті необхідно знайти 150 мільйонів, хоча після зауваження голови комісії Ігоря Зінкевича погодився, що потрібно 100 мільйонів. Виникає питання доцільності підняття вартості проїзду при якому з казни Львова необхідно буде компенсовувати Львівелектротрансу суму не меншу 164 мільйони. Може варто дофінансувати у сумі 100 – 150 млн. грн. та зробити безкоштовний проїзд у електротранспорті Львова і при цьому скоротити роздутий штат керівництва Львівелектротрансу?».

«Нагадаю, що в момент, коли планувалось підняття вартості проїзду у електротранспорті в 2019 році до 6 грн. (7 у водія) собівартість перевезення за даними звіту Держаудитслужби становила 4 грн. 45 коп з 10% рентабельністю», – зазначає  Ostap Osty.

Завтра 12 березня 2021 року чиновники Садового намагаються протягнути через обговорення підвищення вартості проїзду в…

Опубликовано Ostap Osty Четверг, 11 марта 2021 г.

Скриншот ФБ/Ostap Osty
Скриншот ФБ/Ostap Osty

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

1 годину тому

У Львові на таксі курсують елітні автомобілі Tesla (ВІДЕО)

Каже, коли його «підрізають» на вантажівці – «відводить душу» на «електричці». Повного заряду вистачає на…

2 години тому

Скандал в Академії сухопутних військ у Львові може бути спланованою атакою

На початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів Національної академії…

2 години тому

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

5 години тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

13 години тому