Новини

У Львові прооперували 60-річну жінку, яка майже два роки не могла зігнути коліно

Майже два роки вона не могла зігнути коліно, а останні декілька місяців – уже навіть ходити. Жінка підвернула ногу ще 30 років тому і тепер назавжди могла залишилась прикутою до інвалідного візка. Спеціалісти Центру травми лікарні святого Пантелеймона прооперували пацієнтку та повернули її до повноцінного життя.

Про це пише Четверта студія.

Половину свого життя 61-річна Зіновія Смага із Золочівщини приймала знеболювальні препарати. Ще в молодості вона ненароком травмувала ногу і упродовж усіх цих років намагалась побороти біль самостійно. Та останні місяці стали справжнім випробуванням: коліно практично не згиналось. І встати з ліжка та зробити кілька кроків по хаті вона уже просто не могла.

Страх назавжди опинитись в інвалідному візку змусив жінку поїхати в лікарню. Після ретельного обстеження лікарі діагностували деформуючий остеоартроз колінного суглоба. Простіше кажучи, це зношення та деформація суглоба. Консервативне лікування при такій патології – неефективне. Єдиний вихід – це тотальне ендопротезування, тобто хірургічне втручання, при якому зруйнований суглоб замінюється штучним. Лише півтори години – і команда ортопедів-травматологів (Василь Рокита, Віталій Сікліцький та Володимир Романишин) спротезували колінний суглоб пацієнтки, вирівняли ногу та відновили рухи в повному об’ємі.

Знову стала на ноги та зробила перші кроки пані Зіновія уже наступного після дня після втручання.

«Коли я побачила, що стою сама, ноги рівненькі, я не повірила та заплакала», – каже жінка, додаючи, що для неї цей день – наче початок нового життя. І рівно за тиждень вона своїми ногами покинула лікарню.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині 100% шкіл навчають дітей українською мовою

Функціонування державної мови в освітньому процесі –  утвердження національної свідомості та ідентичності

1 годину тому

На Яворівщині 55-річний підприємець захарастив землю відходами

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру…

2 години тому

У Ходорові 61-річна жінка виростила 67 кущів конопель (ФОТО)

Виростила на присадибній ділянці 67 кущів конопель – підозрюється мешканка Ходорова

2 години тому

У Львові знесуть станцію СТО

повернуть земельну ділянку громаді – прокурори в апеляції відстояли рішення суду першої інстанції

2 години тому

У Львові обсипається штукатурка будинку (ФОТО)

Скарга на Гарячу лінію міста Львова

2 години тому