У Львові презентували унікальні розробки для допомоги ЗСУ

Новини 10 Вересня, 2023 169

У Львові презентували унікальні розробки для допомоги ЗСУ

Серед них — бойові турелі з дистанційним керуванням. Це система для зброї, яку можна встановити на бойову позицію, у бліндаж, окоп або інше місце. Оператори дистанційно з безпечного місця керують туреллю та вражають ворожі позиції

Львів’яни активно підтримують Збройні Сили у боротьбі з окупантом. Зокрема, у місті створюють інноваційні розробки, які допомагають військовим віддалено вести бій та, що найголовніше, рятувати життя наших воїнів. Один із таких стартапів показали під час візиту колишнього прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона до Львова.

Гостю продемонстрували 25 унікальних розробок — від логістичних до бойових, від дистанційних турелей до роботів-камікадзе, що вже допомагають військовим ефективніше нищити ворога.

Серед них — бойові турелі з дистанційним керуванням. Це система для зброї, яку можна встановити на бойову позицію, у бліндаж, окоп або інше місце. Оператори дистанційно з безпечного місця керують туреллю та вражають ворожі позиції. Крім цього, показали роботу роботизованих платформ, які допомагають військовим перевозити озброєння й обладнання в гарячі точки та виконувати вогневі завдання на ураження, а також дрони-розвідники, які можуть виконувати місію навіть в умовах відсутності зв‘язку. Також ознайомилися з розробкою системи виявлення та ураження повітряних цілей, над якою зараз працює виробник.

Міський голова Львова наголосив, що такі бойові турелі та роботизовані системи, які розробили та виготовляють в одній з львівських компаній, не єдині розробки, які для захисників створюють у нашому місті. Він додав, що технології та інновації відіграють ключову роль у сучасній війні, тому кожен докладає зі свого боку максимум зусиль для якнайшвидшої перемоги.

«Це щось неймовірне. Те, що ви робите, зараз найбільше потрібно на полі бою. Тому дуже важливо, що ви переорієнтувались і маєте змогу власними силами та розумом допомагати українській армії», – прокоментував побачене Борис Джонсон.

Водночас Андрій Садовий розповів пану Джонсону про міську програму підтримки ЗСУ, яка діє у Львові вже другий рік.

«Є загальноміська програма підтримки Збройних Сил, в межах якої за запитами військових бригад і частин ми за кошти бюджету Львова купуємо те, що сьогодні необхідно для перемоги. Йдеться про дрони, автомобілі, різні спеціалізовані технічні речі та багато іншого. Ми не про все можемо говорити, але це те, що допомагає швидше нашим захисникам здобути перемогу.

Фактично щодня ми отримуємо певні запити. Загалом на підтримку військових – на всі видатки, передбачено близько 1,8 мільярда гривень, але до кінця року ця сума збільшиться, орієнтовно, до 2,1 мільярда гривень», – розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора у Львові з візитом перебував щирий прихильник України, колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. З міським головою Львова Андрієм Садовим вони вшанували пам’ять полеглих українських захисників, а опісля Борис Джонсон відвідав міську Ратушу та залишив запис у Книзі почесних гостей Львова. Також він оглянув реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові, де поспілкувався з медиками і військовими, які проходять тут лікування та реабілітацію.

Коментарі

Позначки: ,