Новини

У Львові презентували результати спільних українсько-польських проєктів

Сьогодні, 26 червня, у Львові відбувся капіталізаційний захід «Прикордоння – наш спільний дім», присвячений завершенню Програми Польща – (Білорусь) – Україна 2014-2020 та представленню проєктів з тематичної цілі «Спадщина».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Захід відбувся у Центрі промоції польської культури, створеному завдяки одному з проєктів.

Для Львівщини програма є найбільшим за кількість отриманих коштів донором. Протягом 2014-2020 років в області реалізували 54 проєкти загальною вартістю близько 50 млн євро. Відтак Львівщина є найбільшим бенефіціаром серед усіх регіонів України.

За цей час на території Львівської області за пріоритетом «Спадщина» впроваджувалось 39 проєктів із загальним бюджетом майже 24 млн євро.

«Спадщина — це зброя. Ворог боїться нашої памʼяті, нашого розуміння, хто ми є, нашої єдності. Не тільки української єдності, а єдності Європи.
Бо спадщина і культура — хоч у різних народів різна, але взаємна повага і розуміння її цінності єднає усіх. Часом навіть різні континенти.

Для українців і поляків в історії та культурі багато того спадку, який ми розуміємо навзаєм, який є близький нашим обом народам, бо нас єднає не тільки спільний кордон, а й багато переплетених сторінок історії.

Вчора Україна офіційно розпочала переговори про вступ до ЄС. Це означає, що ми повертаємося до європейської родини. Але також ми вдячні полякам, бо впродовж років у різних галузях, а особливо у впровадженні реформ, ми брали з вас приклад. Ми вдячні вам за партнерство, а також за ту велику допомогу і підтримку, яку ми відчуваємо від початку повномасштабного вторгнення.

Ще раз дякую всім, хто береже і множить наші культурні цінності, хто реставрує і оберігає культурну спадщину», – зазначив під час вітального слова в.о.голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Представники інституцій-партнерів представили досягнення своїх проєктів та поділилися досвідом їхньої реалізації. В межах заходу також було організовано ярмарок проєктів-інтерактивний простір та організовано майстер-класи.

За словами організаторів, ця зустріч також стала нагодою для встановлення нових контактів, обміну досвідом та планування майбутніх ініціатив, які сприятимуть подальшому розвитку та інтеграції регіону.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

5 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

6 години тому

У Львові провели Форум національних товариств (ФОТО)

свято культури та єдності

7 години тому

Тимчасово проживав у Львові: поліція розшукує чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочинів

Підозрюється у незаконному переправленні осіб через кордон

7 години тому