Новини

У Львові презентували факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року

В Українському Католицькому Університеті презентували факсимільне видання Галицького Євангеліє 1144 року. Про це пише прес-служба ЛОДА.

«Сьогоднішня подія, поява в Україні Галицького Євангелія – це ціла черга історичних подій, свідками яких ми є. Велика честь і подяка тим людям, докладають до цих змін неабияких зусиль, які такі пам’ятки, як Євангеліє, повертають в Україну. У цій книзі закладено коріння української церкви. Я б дуже хотів, щоб ми сьогодні, торкаючись до віх історії, думали про сьогодення. Ми крок за кроком маємо робити те, на що Господь дав нам шанс – бути творцями великої історії великого народу», – наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Очільник Львівщини також подякував Українському Католицькому університетові та Прикарпатському університету за допомогу в реалізації проекту та наголосив на важливості унікального видання.

Довідково:

Крилоське (Галицьке) Євангеліє — рукописне Євангеліє 1144 року, найдавніший з точно датованих слов’янських рукописів Євангелія-тетр (четвероєвангелія). Рукопис створено в Галицько-Волинському князівстві.

Копію Галицького Євангеліє у 2014 році подарував Прикарпатському національному університету ім. В. Стефаника Михайло Вишиванюк.

У Львові презентували факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року

У Львові презентували факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому