Новини

У Львові представили виставку “Королі і люди”

Львівський історичний музей та Альянс Франсез у Львові в рамках фестивалю французької культури “Французька осінь 2020” презентували виставку “Королі і Люди” у приміщенні Кам’яниці Корнякта. Про це інформує прес-служба ЛОДА, пише Четверта студія.

Відкриття виставки відбулося за участі директора Альянс Франсес Ніколя Фасіно, президента Альянс Франсес Василя Кметя , директора Львівського історичного музею Романа Чмелика, представника департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва  Ярослава Музичка.

На виставці представлені портрети знакових постатей французької історії та культури ― монархів, політичних, військових та релігійних діячів, письменників, поетів, драматургів, філософів, математиків, лікарів тощо.

Назва «Королі і Люди» умовно поділяє їх на дві категорії, які можемо охарактеризувати як «від народження» та «за досягнення». «Королі» входили в аннали історії вже за фактом своєї появи на світ, оскільки престол успадковували при народженні. «Люди», навіть будучи аристократами, ставали відомими завдяки власним досягненням в тій чи іншій царині.

Хронологічні рамки життя і діяльності персонажів виставки охоплюють період від VІІІ ст. до початку ХХ ст.

Автор виставки – заступниця директора Львівського історичного музею Галина Скоропадова.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

4 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

8 години тому