Новини

У Львові потрібно покласти край тотальній безгосподарності і дивному господарюванню, – Наталія Шелестак

Бюджет розвитку. Сама назва говорить про те, що ми маємо якусь частину бюджету скеровувати на розвиток. Але наш розвиток поглинає сплата боргів і шалені видатки на збиткові комунальні підприємства Львова.

Як пише «Четверта студія», про це написала на своїй сторінці у ФБ депутат ЛМР,  голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак.

«Бюджет розвитку. Сама назва говорить про те, що ми маємо якусь частину бюджету скеровувати на розвиток. Але наш розвиток поглинає сплата боргів і шалені видатки на збиткові КП. І при цьому жодних питань і тим паче санкцій до керівників і виконавчих органів, котрі б мали знайти можливості щодо оптимізації, права задати не маєш – одразу крик, що депутати нелюди, залишають простих працівників без зарплат, а керівництво одразу перекладає всю відповідальність на депутатський корпус. І депутатам не залишається нічого, окрім того, що підтримувати шалені виплати, бо «буде колапс, все встане і т.д. І так з року в рік…», – зазначає у своєму дописі Наталія Шелестак.

Вона  відмічає: «чи бачу я вихід з ситуації? Поки ні, на жаль… Але я точно знаю, що далі так не можна. Пропонуватиму для початку провести якісний аудит всіх КП і проаналізувати всі борги міста, на які йде левова частка бюджету, який, чомусь, ми називаємо розвитком… По результатам приймати рішення. І настання реальної відповідальності… В іншому випадку ми матиме щороку все гіршу і гіршу ситуацію».

Депутат наголошує, що «треба вже покласти край тотальній безвідповідальності і дивному господарюванню. Є сотні важливих проектів – від покращень в медичній галузі, освіті і культурі, спорті та транспорті – до звичайних потреб в каналізації, бо це жесть, коли в сучасному світі в нас (у європейському Львові) існують досі вигрібні ями! А на сьогодні ми знову будемо змушені оплачувати борги по зобов‘язанням і зарплати працівникам тих КП, де догосподарювалися керівники на немалих зарплатах з преміями…».

Бюджет розвитку….Сама назва говорить про те, що ми маємо якусь частину бюджету скеровувати на розвиток… Але наш…

Опубликовано Наталіей Шелестак Суббота, 30 января 2021 г.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

1 день тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 день тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 день тому