Новини

У Львові посадили 39-річного чоловіка

За принципової позиції прокурорів Львівської обласної прокуратури апеляційний суд скасував умовний термін покарання 39-річному львів’янину за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратури.

За рішенням апеляційного суду йому призначено реальне покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Попередньо, рішенням районного суду чоловіка було засуджено до 3 років позбавлення волі, проте звільнено від відбування покарання з іспитовим строком – 1 рік.

Прокурори не погодилися із таким рішенням суду та оскаржили його в апеляційному порядку наполягаючи на призначенні реального, а не умовного покарання.

Доведено, що у червні минулого року засуджений пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією придатним для проходження військової служби.

Однак військовозобов’язаний без поважної причини не з’явився до територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України.

Відтак, чоловік порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову у період дії воєнного стану та має понести суворіше покарання.

Заслухавши позицію прокурора та врахувавши всі обставини апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Кадрові ротації у владі будуть продовжуватись, – Цимбалюк

Нардеп прокоментував можливе звільнення заступників міністра оборони

4 години тому

Смертельне ДТП на Львівщині – водій отримав вирок

Внаслідок цього і водій, і його 24-річний товариш отримали травми. Пасажир помер в кареті швидкої…

4 години тому

Життя на 5 тисяч гривень – це не життя, а виживання, – Цимбалюк

Нардеп прокоментував проект бюджету на 2025 рік

4 години тому