У Львові понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Червня, 2021 168

У Львові понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти

У Львові відбувається Свято музики. Ідея свята – творити музику наживо в різних несподіваних місцях. 21 червня понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти на 50 різних локаціях міста.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Відкрили Свято музики у Львові грою на гонгах. Такими звуковими вібраціями вшанували пам’ять померлих від пандемії.

“От така хвиля звукових вібрацій, яка прокотиться всіма часовими поясами довкола землі, вшановуючи пам’ять і очищуючи простір для нового життя”, — розповів музикант Всеволод Садовий.

У Львові понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти

У Львові понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти

У Львові понад 170 музикантів дали безкоштовні концерти

До святкування доєдналися музиканти філармонії, рок гурти, дитячі ансамблі, виконавці сучасної, народної і класичної музики. Усі артисти виступали безкоштовно.

”Ми також вирішили долучитися як камерний оркестр ”Віртуози Львова“ до цього свята в цьому чудовому місті. Я думаю, що люди безпосередніше будуть сприймати тут музику класичну. Можливо хтось перший раз почує класичну музику і після цього маємо надію він прийде у філармонію, чи в якесь інше місце послухати цю музику”, — розповідає соліст камерного оркестру ”Віртуози” Андрій Кушнір.

Як розповіла директорка Свята музики у Львові Марія Михайлик, 21 червня – день, коли 120 країн і майже тисячу міст по всьому світу об’єднуються однією мелодією Свята музики. І вже 9 років ця мелодія лунає і у Львові.

”Судячи по рекордній кількості музикантів, які взяли участь, я думаю, що та львів’яни точно засумували. Видно, що людям хочеться заходів на відкритому просторі”, — каже Марія Михайлик.

Коментарі

Позначки: ,