Новини

У Львові поліцейські затримали мешканця Одеської області

Як встановили співробітники Львівського районного управління поліції №1, 15 квітня близько 19.30 на вулиці Городоцькій у Львові зловмисник, 34-річний мешканець міста Березино Одеської області напав на 37-річного львів’янина, побив його, заволодів поясною сумочкою, у якій були гроші, документи, мобільний телефон та ключі, після чого втік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

До розкриття злочину були задіяні слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особу зловмисника та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази у затриманого вилучені.

Слідчі Львівського районного управління поліції №1 повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

За рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо – на початку березня Верховною Радою України внесено зміни та доповнення до ст.185 (Крадіжка), ст.186 (Грабіж), ст.187 (Розбій), ст.189 (Вимагання), ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заподіяння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, згідно з якими ці діяння в умовах воєнного або надзвичайного стану будуть кваліфікуватися за ч.4 та передбачатимуть максимальні покарання.

Також посилено відповідальність за мародерство – за скоєння цього злочину в умовах воєнного часу передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: МВС

Recent Posts

«Домівку врятованих тварин» у Львові закривають: причина

Центри порятунку тварин припиняють свою діяльність

4 години тому

Львівська облрада до Дня Європи організувала квест

у Почесному консульстві Нідерландів команда мала зробити якомога більше паперових тюльпанів, біля Почесного консульства Франції…

4 години тому

На трасі з Польщею п’яний водій вчинив ДТП

Нетверезому водію, що спричинив ДТП на автодорозі «Львів-Шегині», обрано запобіжний захід

6 години тому

На Львівщині повідомлено про підозру начальнику кар’єру

Незаконний видобуток піску

7 години тому

Офіційно відкрито 5 хвилю стажування молоді у Львівській ОВА

Впродовж наступних 3 місяців стажери здобуватимуть новий практичний досвід, знання і навички, необхідні для роботи…

10 години тому