Новини

У Львові покажуть виставку, присвячену звуковим досвідам війни

З 8 червня по 7 вересня в Домі Звуку (вул. Князя Романа, 6) триватиме виставка «Станом на зараз – тихо» в рамках проєкту «Звукові досвіди війни». Основна мета виставки – дослідити, як змінилися звукові ландшафти України після повномасштабного вторгнення, а також як змінилось сприйняття звуків та реакція на них.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Основу експозиції становить трансляція звуків наживо за допомогою стрімбоксів – пристроїв, які використовують митці та мисткині з різних частин України та світу. Художники та художниці транслюватимуть у виставковий простір та на веб-сайт проєкту звукові ландшафти з різних географічних точок. Це надасть відвідувачам можливість побути «в компанії одне одного», незалежно від локацій. Тут ми чутимемо спокійні й усамітнені парки і сади, і тут же – звуки війни. І перші, і другі стануть важливою складовою досвіду саморефлексії в звуковому просторі, та глибшого розуміння того, як ми реагуємо на звук та які способи навігації та ритуали ми створюємо довкола звукових подій щоденного життя.

Куратори та кураторки виставки:

·       Андрій Лінік – художник, куратор, викладач, керівник ЛКП «Львівське радіо».

·       Наталка Ревко – кураторка, художниця, дослідниця сучасного мистецтва, голова ГО «Слушні речі». Мистецькі та кураторські проєкти Наталії були представлені в таких інституціях як Музей сучасного мистецтва у Варшаві, Центр сучасного мистецтва Laznia (Ґданськ), Galerie-im-Turm (Берлін), Halle 6 (Мюнхен), Одеський ботанічний сад, експериментальний центр Muzeon.

·       Валерія Наседкіна – кураторка, культурна менеджерка, співзасновниця незалежної кочової бібліотеки «Книжковий курінь», наукова співробітниця Одеського національного художнього музею.

·       Художнє оформлення експозиції – Даша Чечушкова – українська художниця, яка народилася в Одесі. Після початку повномасштабного вторгнення релокувалася до Львова. З 2024 року живе та працює в Києві.

Відкриття виставки відбудеться 8 червня о 16:00 в подієво-виставковому просторі Дому Звуку, вул. Князя Романа, 6.

Кураторська екскурсія виставкою відбудеться 9 червня о 16:00 і потребує попередньої реєстрації.

Проєкт «Звукові досвіди війни» реалізується ГО «Інститут актуального мистецтва» у співпраці із ГО «Слушні Речі», співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ», Trans Europe Halles та Malý Berlín.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові очікують град

Штормове попередження на завтра

2 години тому

Як дізнатися про штраф від ТЦК і чи можна його оскаржити

Для оскарження штрафу необхідно подати адміністративний позов до суду за місцем реєстрації або за місцем…

3 години тому